Sladki grižljaji, ob katerih se vam bodo cedile sline

Ponudba slovenskih mojstrov priprave sladic se je v zadnjih letih razbohotila in tortam se je pridružilo že veliko zanimivih dobrot. Spoznajte unikatne sladice in si jih privoščite brez slabe vesti.

Odlične sladice za vegane, po katerih bodo z veseljem posegli vsi ljubitelji tort, pripravljajo v bistroju Zeleni izvir pod budnim očesom nutricionistke Tatjane Eberl.

 

Tortice različnih velikosti, oblik in okusov, ki jih pripravlja Polonca Krajnc Hegediš v svoji sladki oazi Polonine sladke skrivnosti, vas bodo popeljale v svet pravljičnih okusov.

 

Unikatne tortice na palčkah Cakepops so delo Katje Martinšek, ki v vsako kroglico ujame popolno kombinacijo sočnega biskvita in nežne kreme, jo ročno okrasi v želeno obliko ter servira na palčki.

 

Metka Bokal, ki ustvarja pod imenom Mmmetka – dreammmy cupcakes, je mojstrica pečenja in okraševanja cupcakes kolačkov, ki jih odlikuje okusno testo in maslena krema, ki se vam bo kar stopila v ustih.

 

Miha Novak stoji za blagovno znamko Macarons, ki je sinonim za pisane piškotke. Sestavljeni so iz dveh beljakovih polovic z mandljevo moko, med katerima je polnilno iz naravnih sestavin z različnimi okusi.

 

Ročno izdelane praline, ki jih izdelujejo v čokoladnici Lucifer, so unikatne same po sebi, lahko pa so tudi personalizirane z logotipom, fotografijo ali napisom.

 

Čudovite klasične torte izdeluje mojstrica Mateja Dobravec, katere slastne dobrote se podpisujejo z imenom Jagode in dinozavri.

 

E-revija Ustvarjalne roke – jesen 2014
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – jesen 2014.

Metka Pravst, po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka, ki vas vabi v svet brezmejne domišljije in navihane kreativnosti na www.metibeti.com in na Facebook stran MetiBeti unikati. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.

Comments are closed.