Tradicionalna pridelava vin s kančkom sodobnega pridiha

Tradicionalna pridelava vin s kančkom sodobnega pridiha

‘Tona’ je blagovna znamka posestva Bandur, kjer se z vinogradništvom ukvarjajo že od leta 1993. Ime je dobila po očetu Antonu, ki se je pred nekaj več kot pol stoletja izučil za kletarja – vinogradnika. Ljubezen do vinogradništva in kletarjenja je z leti prenesel tudi na svojega sina Mirana in snaho Alenko, ki pa tradicionalno pridelavo nadaljujeta s kančkom sodobnega pridiha.

V izvrstna domača sortna vina namakata sveža zelišča, a le za kratek čas. Novost je prva aromatizirana pijača na osnovi vina – renski rizling z dodatkom rožmarina, ki ni le lepo dišeč temveč ima lahek in svež okus. Odlično se poda k jedem, predvsem ribjim in morskim sadežem ter lepo dopolnjuje sladice. Je izvrstna kombinacija k domačemu siru, lahko pa ga uporabljamo tudi kot domače zdravilo za več energije, proti izčrpanosti, omotici, napenjanju, čisti pa tudi kri in deluje proti zastajanju vode v telesu.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Metka Pravst, po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka, ki vas vabi v svet brezmejne domišljije in navihane kreativnosti na www.metibeti.com in na Facebook stran MetiBeti unikati. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.

Comments are closed.