9 slovenskih ponudnikov lesenih desk za vrhunsko postrežbo

ZaZivali
AD: ZaZivali.si spletna trgovina za male živali: hrana za pse, oprema za pse, hrana za mačke, oprema za mačke, hrana in oprema za glodavce in ptice, akvaristika in teraristika.

Kuhinjska deska je najbolj uporaben in najpogosteje uporabljan kuhinjski pripomoček, zato smo zbrali zanimivo ponudbo unikatnih lesenih desk slovenskih ustvarjalcev in dodali še nekaj nasvetov za nego.

1. Alenka Loboda pod blagovno znamko Riba Alenka izdeluje lesene ribe, ki služijo kot okrasne deske za gurmanske užitke.
Fotografija: Vasja Ambrožič

Riba Alenka

2. Da je rezalna deska lahko tudi servirni krožnik, dokazuje čudovita deska iz linije Prodnik ustvarjalke Eve Štrukelj, ki ustvarja pod blagovno znamko LesnaVesna.

LesnaVesna

3. Unikatne masivne lesene deske in pladnje za narezke različnih dimenzij izdelujejo v slovenskem podjetju FormaWood.

FormaWood

4. Zanimiv nabor rezalnih desk različnih velikosti in oblik boste našli tudi pri ustvarjalcu Jerneju Maliju v Ateljeju Mali.

Atelje Mali

5. Nas je navdušila deska iz češnjevega lesa v obliki oblaka, ki ga je izdelala Maja Orehek iz Majinega ateljeja.

Majin atelje

6. Rezalna deska je lahko tudi lepo darilo, je prepričan Boštjan Majcen, ki izdeluje različne modele ‘dil’ iz različnih vrst lesa pod blagovno znamko Dile za darile.
Fotografija: Hungy eyes

Dile za darile

7. Blaž Križnar pod blagovno znamko Blazno Lesno izdeluje rezalne deske iz drevesnih vrst, ki niso tipične za rezalne deske (robinija, češnja, oreh, črni gaber, nagnoj).
Fotografija: Arnela Rozman

Blazno Lesno

8. Jože Koželj pod imenom Objemi drevo Koželj izdeluje čudovite unikatne deske, na katerih boste s ponosom postregli svoje goste.
Fotografija: Andraž Muljavec

Jože Koželj

9. Lesena deska je čudovito videti na mizi v kombinaciji s sadjem. Lesen pladenj za sadje je slovenski izdelek, ki se podpisuje z blagovno znamko Treebird.

Treebird

Da vam bodo lesene deske dolgo služile, upoštevajte nekaj nasvetov za nego:

  • Ko se vam zazdi, da je vaša Dila potrebna temeljitejšega čiščenja, v malo vode zmešajte za jedilno žličko sode bikarbone in soli. Z mešanico podrgnite po Dili in jo nato sperite s toplo vodo.
  • Obdelava česna, čebule, surovega mesa ali rib na vaši Dili lahko pusti sled vonjav, nad katerimi mogoče ne boste najbolj navdušeni. Dilo zdrgnite s polovico limone in neprijeten vonj bo izginil.
  • Če je vaša Dila bledega videza, navlažite kuhinjsko krpo z vodo, v kateri ste raztopili žličko soli, in podrgnite površino. Barva vaše Dile bo svetlejša in spet sveža.
  • Voda in detergent za pomivanje posode sčasoma oslabita površino lesenih vlaken vaše Dile. Hvaležna vam bo, če jo boste po uporabi raje obrisali s krpo, navlaženo z belim kisom. Dila tako ne bo le čista ampak bo tudi razkužena.
  • Pri ohranjanju mladostnega videza svoji Dili lahko pomagate s tanko plastjo nerafiniranega lanenega olja. Po maziljenju bo njena polt spet lepa in sijoča.

Vir: Dile za darile

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

ZaZivali
AD: ZaZivali.si spletna trgovina za male živali: hrana za pse, oprema za pse, hrana za mačke, oprema za mačke, hrana in oprema za glodavce in ptice, akvaristika in teraristika.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.