DIY: Dekoracija v stekleni bučki

V sodelovanju s trgovino za male živali Slonček in spletno trgovino ZaZivali.si vam predstavljamo čudovito dekoracijo v stekleni bučki za ribe, ki vas bo v času prehoda v jesenski čas v mislih ob vsakem pogledu nanjo popeljala v poletje.

Steklene bučke, v katerih svoje domovanje navadno najdejo zlate ribice, so lahko odlična osnova za domačo dekoracijo. Mi smo bučko napolnili s školjkami in zračnimi rastlinami, vi pa lahko v njej pričarate jesensko razkošje ali zimsko idilo. Prepustite se domišljiji in stekleno bučko spremenite v opazno dekoracijo vašega doma.

Dekoracija v stekleni bučki

Potrebščine:

Dekoracija v stekleni bučki - potrebščine

Na dno steklene bučke nasujemo akvarijski pesek v poljubni barvi.

Dekoracija v stekleni bučki

V pesek nežno vstavimo zračne rastline – mi smo izbrali tri različne vrste rastlin iz družine Tillandsia (Melanocrater, Caput Medusa in Abotta).

Dekoracija v stekleni bučki

Po pesku razporedimo morsko zvezdo in školjke.

Dekoracija v stekleni bučki

Dodamo glineno dekoracijo in po potrebi tudi čajno svečko za večerno romantično vzdušje.

Dekoracija v stekleni bučki

Dekoracijo razporedimo tako, da lahko zračne rastline enkrat mesečno odstranimo in popršimo z vodo.

Dekoracija v stekleni bučki

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.