O nas

Spletna stran Ustvarjalne roke je blog namenjen širši javnosti, ki želi spremljati delo slovenskih ustvarjalcev, njihove navdihujoče zgodbe in dih jemajoče unikatne kreacije. Tu smo, da predstavimo ustvarjalce in njihove izdelke ter jih podpremo v umetniškem delovanju.

Na tem mestu se bodo srečevale zgodbe in dela slovenskih in tujih ustvarjalcev ter potencialni kupci, ki bodo iskali informacije za nakup. Trudili se bomo širiti ustvarjalni navdih, nova znanja in ideje za ustvarjanje z namenom, da vam polepšamo vsak dan, zato ste vabljeni vsi ljubitelji ustvarjalnosti, ki radi občudujete unikate ali pa v svoje roke vzamete kateri koli material, pomembno ni niti, ali ustvarjate le zase ali pa za prodajo, bistveno je, da se združimo vsi prijatelji domišljije.

Če bi radi spremljali naše delo, se prijavite na Ustvarjalno glasilo, v katerem vas bomo obveščali o ustvarjalnih navdihih.

Vaše ustvarjalne zgodbe so naš navdih, zato bomo veseli, če nas boste tudi sami obvestili o ustvarjalnih dosežkih ali z nami delili vaše navdihe.

K sodelovanju vabimo:

  • ustvarjalce, oblikovalce, umetnike ipd. iz vseh področij ustvarjanja,
  • organizatorje ustvarjalnih delavnic,
  • trgovine z ustvarjalnim materialom,
  • butike, prodajalne, trgovine, galerije ipd., ki imajo v svoji ponudbi ročna dela,
  • knjižne založbe, ki imajo v svoji ponudbi knjige z ustvarjalno vsebino,
  • ustvarjalne spletne skupnosti, društva, zavode ipd., ki delujejo na področju ustvarjanja,
  • in vse, ki ste kakorkoli povezani z ustvarjanjem!

Odprti smo za vaše predloge sodelovanja in prepričani smo, da lahko skupaj najdemo ugodne rešitve. Pišete nam lahko na info@ustvarjalneroke.si.

 

Kdo stoji za Ustvarjalnimi rokami?

MetiBeti – Metka Pravst
Za ustvarjalnimi rokami stoji diplomirana komunikologinja Metka Pravst, ki že od leta 2002 dela kot novinarka. Leta 2012 je ob podpori revije Lisa tedensko začela predstavljati slovenske ustvarjalce v rubriki Ustvarjalne roke in sklenila objave združiti na enem mestu. V letu 2016 je začela pisati tudi za revijo Jana, kjer tedensko polni rubriko Ustvarjajte z Jano; v njej predstavlja zgodbe o uspehu slovenskih umetnikov in pripravlja enostavne ustvarjalne postopke za vse, ki se radi lotevajo ustvarjanja doma. Metka je tudi sama ustvarjalka – svoje izdelke predstavlja pod blagovno znamko MetiBeti.