DIY: Domača negovalna maska za poškodovane lasne konice

V sodelovanju s PlanetBIO vam predstavljamo enostaven postopek izdelave negovalne maske za poškodovane lasne konice, ki jo na poškodovane lasne konice nanesemo pred vsakim umivanjem las in jo pustimo učinkovati vsaj 20 minut, še bolje pa čez noč.

Osnova za masko za lase so kakavovo maslo ter kokosovo in mandljevo olje. Kokosovo olje deluje protivnetno, protiglivično in protibakterijsko, za lasišče pa se lahko uporablja tudi kot maska proti prhljaju. Mandljevo olje pa je odlično za nego las, saj vlaži lase in pomirja lasišče. Maski za lase sta dodani tudi eterični olji sivke in geranije – eterično olje sivke globoko nahrani lase in jih ohranja sijoče, eterično olje geranije pa lase krepi.

Sestavine:

  • 20 ml kakavovega masla
  • 20 ml mandljevega olje
  • 20 ml kokosovega olja
  • 10 kapljic eteričnega olja sivke
  • 10 kapljic eteričnega olja geranije

Nasvet: Pri zelo izsušenih konicah in uničenih laseh mandljevo olje nadomestimo z arganovim oljem, ki  je znano po svojih negovalnih lastnostih, in dodamo 5 kapljic eteričnega olja sandalovine, ki je odlična rešitev za razcepljene in suhe lasne konice.

Postopek:

Nad vodno kopeljo stopimo kakavovo maslo in kokosovo olje. V ločeno posodico, v kateri bomo zmešali vse sestavine, najprej odmerimo 10 kapljic eteričnega olja sivke in 10 kapljic eteričnega olja geranije. Nato odmerimo 20 ml stopljenega kakavovega masla, 20 ml stopljenega kokosovega olja in 20 ml mandljevega olja ter jih dodamo v posodico. Vse skupaj dobro premešamo z leseno ali plastično žličko ter prelijemo v steklen kozarček – uporabimo lahko prazen kozarček že porabljene kreme. Če maske ne uporabimo takoj, jo hranimo v hladilniku, vsaj eno uro pred uporabo pa jo postavimo na sobno temperaturo, da se zmehča.

Domača negovalna maska za lase

Uporabo maske priporočamo na morju, kjer so lasje izpostavljeni soncu in soli iz morske vode. Masko si na lase nanesemo, preden gremo na plažo in lase na ta način zaščitimo pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.