Štiri unikatna svetila, ki bodo razsvetlila vaše razpoloženje

Štiri unikatna svetila, ki bodo razsvetlila vaše razpoloženje

Že ob pogledu na unikatno svetilo naj vas objamejo prijetni občutki, ob uporabi pa naj vam sij svetlobe in magične sence vzbudijo prijetno razpoloženje – predstavljamo štiri različne slovenske ponudnike unikatnih svetil.

 

1. Vilu lamps: Svetilo, ki z elastikami ustvarja edinstvene oblike

Čudovite svetilke Vilu lamps se razlikujejo od večine svetil na tržišču, saj so ekološko prijazne. »Sestavljene so iz masivnega lesa v pravokotno konstrukcijo, ki med seboj ni lepljena, ampak jo skupaj drži 17 elastik. S prepletanjem teh elastik pa lahko zasenčimo svetlobo in sestavimo različne vzorce,« nam je pojasnil Gašper Kocjančič, ki skupaj s Sabino Badnjević piše zgodbo svetil Vilu, ki navdajajo z upanjem in predstavljajo simbol ljubezni, ki traja.

Vilu lamps

Vilu lamps

Vilu lamps

 

2. Čipkosvetka: Lučka s kontrastno senco

Tjaša Grudnik je navdih za izdelavo 3D svetila Čipkosvetka iskala v organskih oblikah, idejo je razvila ob pogledu na praznične luči, med oblikovanjem pa izhajala iz čarobnosti senc, ki jih ustvarjajo maroška senčila. »Prva lučka je nastala kot 3D tiskan senčnik, ki se poda na Ikein podstavek Hemma, LED lučko pa sem razvila naknadno, sa sem želela ustvariti izdelek, ki bi dal od sebe še lepšo in bolj kontrastno senco,« smo izvedeli od Tjaše, ki je v celoti tiskano svetilo sestavila iz senčila in posebej izdelanega LED podstavka z eno led lučko in napajanjem na USB kabel.

Čipkosvetka

Čipkosvetka

Čipkosvetka

Čipkosvetka

 

3. Unika: Dekorativne svetilke, ki zažarijo v prostoru

Olga Starič je avtorica Unika svetil. To so namizne unikatne svetilke izdelane iz keramike z dodatkom različnih materialov in opremljene s senčnikom. »Bistvena želja in namen mojih svetilk je, da bi bile dekoracija v prostoru tudi takrat, ko niso prižgane. Vsekakor pa dosežejo dokončno podobo, ko zažarijo v prostoru,« smo izvedeli od avtorice svetil, ki poudarja, da je svetloba v prostoru eden izmed dejavnikov dobrega počutja, storilnosti in koncentracije.

Unika

Unika

Unika

 

4. Lučkabučka: Prosojna modularna svetila

Oblikovalka svetil Lučka Berlot je najnovejšo kolekcijo svetil poimenovala MoonLight, za katero so značilne nežno zasanjananost, pisana igrivost in eleganca. »Vsaka svetilka je ročno vlita in zato unikatna. Prosojni del je narejen iz kremenita, naravnega materiala, ki ga odlikuje ekstremna trdota in prosojnost, po videzu in mehanskih lastnostih pa je podoben porcelanu,« nam je zaupala Lučka in poudarila, da je pomembna odlika svetil tudi njihova modularnost. »Lučke lahko z izborom različnih dodatkov oblikujete po svojih željah in okusu. Uporabljate jih lahko kot ambientalno svetilo, namizno luč, obešene s stropa prijetno osvetlijo pult ali mizo, z lesenim dodatkom pa služijo tudi kot reflektor za branje ali kot nočna lučka.«

Lučka bučka

Lučka bučka

Lučka bučka

Lučka bučka

Prispevek je bil objavljen v reviji Jana, 9. januarja 2018.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.