DIY: Pomladna ogrlica

DIY: Pomladna ogrlica

Mint je ena vodilnih modnih barv pomladi. Sveža, mladostna in igriva ogrlica v tej barvi pa vas bo vsakič, ko si jo boste nadeli, spravila v dobro voljo. Izdelajte si jo sami po navodilih Renate Medved, ki ustvarja pod imenom Brlogarka.

Potrebščine:

 • Delovna podlaga (keramična ploščica)
 • Fimo Effect št. 505 (Mint)
 • Fimo Soft št. 0 (White)
 • Frnikole
 • Žica debeline 0,8mm
 • Klešče za rezanje žice
 • Klešče za ukrivljanje žice
 • Debelejša šivanka
 • List papirja
 • Vrvica
 • Zaključki za ogrlico

DIY: Pomladna ogrlica

Fimo maso v mint barvi pregnetemo in jo oblikujemo v kroglice. Kroglice naj bodo za polovico manjše od frnikole, izdelamo pa jih toliko, kot imamo frnikol.

DIY: Pomladna ogrlica

Vsako kroglico sploščimo in jo oblikujmo v nepravilen krog, podoben packi. Kroglico lahko sploščimo na keramični ploščici ali med prsti.

DIY: Pomladna ogrlica

Sploščene packe naj bodo med seboj različne in nepravilnih oblik. V vsako s pomočjo debelejše šivanke naredimo luknjico, skozi katero bo šla žica.

DIY: Pomladna ogrlica

Vsako frnikolo oblečemo v sploščeno Fimo maso in jo povaljamo med rokami, da se lepo sprimeta. Pazimo, da ni oblečene več kot pol frnikole.

DIY: Pomladna ogrlica

List papirja večkrat prepognemo, da nastane harmonika. Če bomo kroglice pekli v njej, se nam ne bodo kotalile po pekaču.

DIY: Pomladna ogrlica

Žico narežemo na 3-4 cm dolge kose. Žičko z okroglimi kleščami na enem koncu zakrivimo v zanko. Izdelamo toliko žičk, kolikor imamo frnikol.

DIY: Pomladna ogrlica

Belo Fimo maso pregnetemo in izdelamo majhne kroglice. Vsako zanko oblečemo v to kroglico in jo zgladimo. Žičke in frnikole pečemo 30 minut na 110°C.

DIY: Pomladna ogrlica

Ko se pečene frnikole ohladijo, jih previdno odstranimo. Če nimamo dolgih nohtov, si pomagamo s skalpelom oz. z ostrim nožem.

DIY: Pomladna ogrlica

Žico z belo kroglico napeljemo skozi luknjico v cvetu, jo po potrebi skrajšamo in s kleščami naredimo zanko. Zanka mora biti dovolj velika, da bo šla vrvica skozi.

DIY: Pomladna ogrlica

Končane cvetove nanizamo na vrvico tako, da so tesno skupaj. Zanko na prvem in zadnjem stisnemo, da se ne premikajo.

DIY: Pomladna ogrlica

Ogrlico zaključimo tako, da spirali nataknemo na oba konca vrvice in stisnemo s kleščami. Nato dodamo še zanko in karabin.

DIY: Pomladna ogrlica

Ogrlica je končana. Zdaj smo pripravljeni na pomlad, saj lahko ogrlico nosimo tako na kavbojke kot tudi k večerni opravi.

DIY: Pomladna ogrlica

E-revija Ustvarjalne roke – pomlad 2015
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – pomlad 2015.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.