DIY: Škorenj za drobna darila

DIY: Škorenj za drobna darila

Z otroci lahko s šivalnim strojem ali na roke zašijemo škorenjčke z imeni, ki bodo lepo popestrili naš dom in služili shranjevanju drobnih prazničnih presenečenj. Po navodilih Ane Kosi (Flikepike) lahko škornje izdelamo iz različnega blaga, najbolj enostaven material za izrezovanje različnih oblik in šivanje pa je zagotovo filc, ki ga lahko v večjih dimenzijah kupimo tudi v trgovinah z blagom.

Potrebščine:

 • filc v različnih barvah
 • tanjši karton ali šeleshamer
 • trak ali vrvica
 • gumbi različnih barv in velikosti
 • sukanec
 • škarje
 • svinčnik
 • vodoodporni flomaster ali marker za tekstil
 • bucike
 • šivanka
 • (šivalni stroj)

DIY: Škorenj za drobna darila – potrebščine

Na tanjši karton ali šeleshamer narišemo škorenj v želeni velikosti in smrekico za na škorenj. Nato oboje izrežemo.

DIY: Škorenj za drobna darila

Izberemo blago – filc za škorenj, smrekico in zgornji obrobni del (zavihek) na škornju. Za škorenj in zavihek bomo izrezali dva enaka kosa filca, za smrekico pa en kos. Nato položimo izrezane oblike iz kartona na flic in z vodoodpornim flomastrom ali markerjem za tekstil obrišemo obliko.

DIY: Škorenj za drobna darila

Dvojno plast škornja in obrobe spnemo skupaj z bucikami, da se nam pri rezanju plasti ne zamakneta. Nato po označenih črtah izrežemo vse sestavne dele.

DIY: Škorenj za drobna darila

Na sprednjo in zadnjo stran škornja prišijemo obrobo (v rdeči barvi). Med obrobo in škorenj na zadnji strani vstavimo še trakec ali vrvico, s katero bomo škorenj lahko obesili. Na sprednjo stran škornja prišijemo tudi smrekico z enim ravnim šivom po sredini.

DIY: Škorenj za drobna darila

Smrekico okrasimo tako, da nanjo prišijemo gumbe različnih barv, oblik in velikosti. Nato na obrobi na sprednji strani škornja ročno izvezemo ime, tistega, ki smo mu škorenj namenili.

DIY: Škorenj za drobna darila

Sprednji in zadnji del škornja položimo skupaj in ju spnemo z bucikami. Obe plasti zašijemo skupaj z ravnim šivom, nekaj milimetrov od roba. Naš škorenj je tako dokončan in že pripravljen na drobna presenečenja.

DIY: Škorenj za drobna darila

E-revija Ustvarjalne roke – zima 2015” width=
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – zima 2015.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.