DIY: Vezene voščilnice

Voščilnice lahko okrasite s postopkom preprostega vezenja. Za izdelavo takšnih voščilnic ne potrebujete posebnega znanja, le željo po ustvarjanju. Naj unikatne voščilnice s snežinkami, ki jih je pripravila Ajda Zorko iz Aydizyn, popestrijo praznike vam in vsem, ki so vam blizu.

Potrebščine:

  • Voščilnice
  • Nit za vezenje (lahko tudi volna ali druge debeljše niti)
  • Šivanki (debela in tanka)
  • Flomastri – barvni in kovinski
  • Škarje
  • Naprstnik
  • Krpa

DIY: Vezene voščilnice – potrebščine

Narišemo snežinko na voščilnico, uporabimo kontrastno barvo, ki se bo lepo videla. Na temnejših voščilnicah lahko uporabite kovinski svetleči flomaster.

DIY: Vezene voščilnice

Razpremo voščilnico in z debelo šivanko delamo luknje po črtah snežinke. Lažje gre, če podložimo voščilnico z zloženo krpo. Uporabimo naprstnik, če je voščilnica iz tršega papirja.

DIY: Vezene voščilnice

Odrežemo dolžino niti, jo vdenemo v tanko šivanko. Ne delamo vozla na koncu. Iglo peljemo skozi luknjice v papirju. Pazimo, da pustimo približno 1 cm niti viseti ven na vsakem koncu. Če na koncu zmanjka luknjic, da bi nit gledala na vrhnjo stran, jo naredite s šivanko.

DIY: Vezene voščilnice

Vsaka snežinka naj bo edinstvena! Luknjate lahko po različnih črtah, lahko jih izpuščate. Luknjice so lahko redke ali goste, vendar pazite, da se papir ne bo trgal pri šivanju. Uporabite lahko tudi več barv, ali naredite dodaten vzorček z luknjicami.

DIY: Vezene voščilnice

Naj unikatne voščilnice popestrijo praznike vam, prijateljem, sorodnikom, sosedom …

DIY: Vezene voščilnice

E-revija Ustvarjalne roke – zima 2014
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – zima 2014.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.