Nika Hauptman: K vsakemu oblačilu sodi drugačen kos nakita

Že kot deklico v osnovni šoli jo je zanimalo vse, kar je bilo povezano z ustvarjalnostjo in ročnimi spretnostmi, zato je obiskovala krožek ročnega dela. “Ko sem se prvič spoznala s polimerno maso sem vedela, da je to TO! Mama mi je kupila material in tako so začeli nastajati moji prvi izdelki – broške in ogrlice. Ljubezen do oblikovanja polimerne mase me je držala skozi srednjo šolo, še sošolci so me zafrkavali, da imam k vsakemu oblačilu svoj kos nakita. Med študijem so moj nakit opazile sošolke in prav one so postale moje prve ‘stranke’. Svoje znanje sem vedno nadgrajevala in radovednost je bila tista, ki me je prepričala, da sem kupila prve knjige in revije o oblikovanju polimerne mase,” je dejala Nika, ki je najprej oblikovala ogrlice in broške, danes pa izdeluje tudi uhane in prstane. “Najbolj me veseli spoznavanje novih tehnik. Več ali manj sem samouk, saj sem se večino tehnik naučila preko knjig in spletnih strani. Rada se udeležim tudi kakšne delavnice, kjer svoje znanje še izpopolnim. Ko obiščem trgovine z umetniškim materialom, bi lahko preživela v trgovini tudi dve uri, saj me vedno zanimajo novosti, novi pripomočki, nove mase, tehnike …” In zakaj tako obožuje ustvarjanje nakita iz polimerne mase? “Zato, ker me sprošča, ker ob delu uživam in ker je nebo meja. In ko vidim, da so ljudem moji izdelki všeč, je zadovoljstvo še toliko večje!”

Fotografije: osebni arhiv

Kje jo najdete?
Nika svoje izdelke razstavlja na Facebook strani *** nika nakit ***, bogata zbirka slik pa je na ogled tudi na spletni strani Nika nakit.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, nam pišite na elektronski naslov info@ustvarjalneroke.si.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.