Renata Medved: Moje ideje vedno znova prehitevajo moje prste

Prvega srečanja s polimerno maso se Renata ne spomni več, ve pa, da je bila to ljubezen na prvi otip, ki ni usahnila vse do danes, ko vsakodnevno ustvarja pod imenom Brlogarka. “Ime je nastalo kot posledica priimka, ustvarjanja v brlogu in besedne igre na temo ‘blogerke’, ko sem začela pisati blog,” je razložila ustvarjalka, ki se je predstavila javnosti z ‘okusnimi’ slaščicami iz polimerne mase, šele kasneje s prefinjenim nakitom. “Začela sem izdelovati miniaturne slaščice in sadje, ki do potankosti posnemajo resnično hrano, ker so mi bili realistični izdelki vedno bližje kot abstraktni. Rada poudarim, da so slaščice iz polimerne mase brez kalorij in ne redijo, a lahko povečajo apetit po sladkarijah,” je v smehu dejala Renata, ki se ji ob neskončnih paletah barv, kombiniranju mase s pasteli, oljnimi in akrilnimi barvami, ob ustvarjanju vzorcev, tekstur in nenazadnje ob terapevtskem in sproščujočem mečkanju ‘plastelina’ vedno znova odpirajo nova obzorja in jo silijo k izpopolnjevanju izdelkov. Poudarja tudi, da pri svojem delu ne uporablja kalupov. “Vsak detajl je izdelan ročno, zato je vsak izdelek unikaten. In kot letošnjo novoletno zaobljubo sem si zadala še izdelavo bolj prefinjenega nakita. Sprva je bilo to preizkušanje različnih tehnik, kombiniranja barv in vzorcev, odkar pa sem začela črpati svoj navdih v naravi in ustvarila kolekciji nakita Amazonija in Bali ter tako ustvarila prepoznavno rdečo nit blagovne znamke Brlogarka, idejam ni konca. Narava je neusahljiv vir navdiha, zato moje ideje vedno znova prehitevajo moje prste.”

Fotografije: osebni arhiv

Kje jo najdete?
Renatine izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Brlogarka, svoj ustvarjalni razvoj pa beleži tudi v svojem b(r)logu.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, nam pišite na elektronski naslov info@ustvarjalneroke.si.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.