DIY: Skodelica s tablo za pisanje sporočil

Tistim, ki vam v življenju nekaj pomenijo in jih imate radi, izdelajte unikatno skodelico, na katero lahko napišete svoje sporočilo. Nato pa si za njih še vzemite čas in poklepetajte ob skodelici dišeče kave ali čaja, vam svetuje avtorica prispevka MetiBeti.

Potrebščine:

  • Skodelice
  • Silikonske šablone
  • Barva za ‘tablo’ na steklu ali porcelanu
  • Čopič z mehkimi sintetičnimi ščetinami
  • Tekoče krede v flomastru različnih barv (ali običajne krede)

skodelice_potrebscine

Postopek:

1. Površino skodelice dobro očistimo in nanjo nalepimo šablono iz silikona. S prsti potegnemo po robovih in se prepričamo, da se šablona res dobro prilega skodelici.
Skodelice

2. Barvo pred uporabo pretresemo in s čopičem na debelo nanesemo na skodelico. Šablono snamemo takoj, ko prebarvamo skodelico, da se barva ne zasuši, in jo skupaj s čopičem takoj operemo z vodo.
Skodelice

3. Ko se barva dobro posuši, skodelico postavimo v mrzlo kuhinjsko pečico, nastavimo temperaturo na 165 stopinj Celzija in barvo utrjujemo 30 minut.
Skodelice

4. Ko je skodelica hladna, s kredami ali tekočimi kredami v flomastru napišemo poljubno sporočilo.

Neskončne možnosti ustvarjanja

Svečnik: Barvo lahko nanesemo na steklen lonček, na katerega pred tem nalepimo nalepko v obliki srčka, ki jo po barvanju snamemo. 

Lonček za dobrote: Barvo lahko s pomočjo šablone nanesemo na lonček za vlaganje, pokrovček oblepimo z washi trakom s srčki in lonček napolnimo z bonboni.

Vaza: Barvo lahko nanesemo na odsluženo steklenico in jo predelamo v vazo, ki bo vedno nosila posebno sporočilo.

 

Ustvarjalni material smo dobili v trgovini Rayher.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.