Tina Baša: Za srečo ni potrebno veliko

Tina je ustvarjalka, ki se je posvetila ustvarjanju s papirjem. “Ustvarjati sem začela za sprostitev. Občutek, da zmorem z rokami in domišljijo izdelati nekaj svojega, me je čisto prevzel,” nam je zaupala ustvarjalka, ki je sprva eksperimentirala z različnimi ustvarjalnimi materiali, na koncu pa jo je premamil papir in danes skoraj brez izjeme izdeluje le še voščilnice. Njeno vodilo je, da za srečo ni potrebno veliko. “To se kaže tudi na mojih izdelkih, ki so izdelani v bolj preprostem slogu ‘manj je več’. Pri vsakem izdelku pa piko na i na sprednji strani voščilnice predstavlja beseda, voščilo ali misel.” Ker je v sicer pestri ponudbi pripomočkov, ki so na voljo pri nas, ves čas pogrešala štampiljke in šablone z voščili v slovenskem jeziku, je sklenila, da bo to ustvarjalno vrzel zapolnila kar sama. “Počasi je dozorela odločitev, da jih oblikujem sama, in tako je nastala blagovna znamka za štampiljke in šablone v slovenščini – Najlepši par.”

Fotografije: osebni arhiv

Tina Baša

Kje jo najdete?
Na spletni strani Najlepši par Tina piše blog, na katerem deli ideje in nasvete za ustvarjanje, aktivna pa je tudi na Facebooku.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, nam pišite na elektronski naslov info@ustvarjalneroke.si.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.