Julija Peklar: Popolnoma predana vintage slogu

“Sem oboževalka čudovitih stvari in že odkar vem zase, rada ustvarjam. Že od majhnih nog sem bila ustvarjalna in prodorna. V času študija sem veliko svoje energije preusmerila na izpopolnjevanje v strokovni smeri, nekje na koncu študija pa sem si zaželela početi tudi veliko stvari, ki dobro denejo moji duši,” nam je zaupala diplomirana psihologinja, ki vse čudovite stvari deli s svetom na svojem blogu. “Stvari, ki jih rada počnem ali jih obožujem, so kot majhni mehurčki, ki plešejo okoli mene – od tod tudi navdih za ime mojega bloga Julijini mehurčki, ki ga pišem že sedmo leto in tam predstavljam svoje fotografije, lepe stvari, ki so mi všeč, jih najdem kje drugje ali jih ustvarim sama.” Julija je predana vintage slogu in ta se še kako odraža v njenih izdelkih. “Očarajo me romantičnost, nežnost, eleganca na eni strani ter barvitost, modernost in šik na drugi strani,” je dejala Julija, ki je v času brezposelnosti (danes je sicer zaposlena v državni upravi) sklenila svojo ustvarjalnost nadgraditi in ustvariti svoj ‘mini biznis’. “Drobne trenutke življenja ujemam v fotografski objektiv in tako nastajajo razglednice, voščilnice, knjižne kazalke in še kaj, v veliko zadovoljstvo pa mi je tudi izdelovanje različnega nakita. Najraje delam z blagom in vintage gumbki, spoprijela pa sem se tudi z usnjem. Izdelujem takšne in drugačne ogrlice, broške in prstane. Nekaj časa sem se navduševala nad šivanjem majhnih toaletnih torbic, vendar bo treba najprej nabaviti nov šivalni stroj. Od vsega pa bi najraje izpopolnila svoje fotografsko znanje in se podala na višjo raven še na tem področju.”

Fotografije: osebni arhiv

Julija Peklar

Kje jo najdete?
Julija piše blog Julijini mehurčki, svoje izdelke pa razstavlja na Facebook strani Julie’s Bubbles {jewelry&paper goods}.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, nam pišite na elektronski naslov info@ustvarjalneroke.si.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.