Knjiga: Popoln priročnik za slikanje in risanje

Knjiga: Popoln priročnik za slikanje in risanje

S priročnikom o slikanju in risanju, ki je izšel pri Mladinski knjigi, se vam bo odprl nov svet ustvarjalnosti, saj vas bo s preprostimi koraki odneslo naravnost do uspeha. Knjiga, ki obsega kar 480 strani, vas bo seznanila z osnovami umetniškega ustvarjanja skozi štiri obsežna poglavja: 1. Risarska delavnica; 2. Delo z akvareli; 3. Delo z akrili; 4. Slikanje z olji. Ne glede na to, ali ste začetnik ali umetnik, ta vrhunski vodnik za praktično delo na področju likovnega ustvarjanja je namenjen vsakemu, saj je napisan razumljivo, tehnike pa so prikazane tako slikovito, da jim boste brez težav sledili korak za korakom.

V vsakem poglavju boste pred ustvarjanjem natančno spoznali materiale in tehnike, pridobljeno teoretično znanje pa vam bo služilo, ko se boste slikanja ali risanja lotili v praksi. Da se boste lahko učili od mojstrov, so risbe in slike znanih umetnikov zbrane v dvostranskih rubrikah Galerija, ilustrirajo pa različne likovne tehnike, pristope in motiviko. V knjigo so vključene zato, da vas spodbudijo k razvijanju lastnega sloga in umetniškega izraza. A naj se vaša pot do uspeha vije tudi mimo 48 navdihujočih projektov, ki jim boste zlahka sledili od prve črte ali poteze s čopičem do končnega izdelka.

In za konec še nekaj prepričljivih argumentov: Zakaj risati in slikati? Ker sta risanje in slikanje odlična sprostitev med tednom ali ob koncu tedna. Ker je koristno razvijati talente, se učiti in veseliti napredka ne glede na starost ali izobrazbo. Ker je likovna umetnost eden od načinov, s katerim lahko izrazite čustva in svoje doživljanje sveta. Ker lahko stene v svojem domu okrasite z lastnimi likovnimi izdelki ali pa jih podarite nekomu, ki vam je blizu – zanj bo to neprecenljivo darilo. Kot je neprecenljivo darilo lahko knjiga Popoln priročnik za slikanje in risanje.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.