Knjiga: Risanje za otroke

Knjiga: Risanje za otroke

Risanje za otroke je priročnik avtorja Norberta Landa, ki spodbuja vse otroke k risanju, vsi otroci se namreč radi izražajo s pomočjo vijug, zank, črt in poljubnih čačk. Risanje ugodno vpliva na njihovo vizualno dojemanje, sposobnost abstrahiranja in koordinacijo, predvsem pa otrokom daje možnost, da čustva izrazijo in jih spravijo na papir. Zato je pomembno, da jim pri risanju sprva pustimo vso svobodo, da spoznajo osnovne vijuge in like, ki jih bodo lahko s pomočjo risarskih vaj, ki so predstavljene v tej knjigi, ustrezno sestavili v sliko s prepoznavno podobo.

Osemdesetstranska knjiga, ki je izšla pri Mladinski knjigi, sprva preizkuša otroke v spretnosti s svinčnikom in papirjem nato pa jim na igriv način in s preprostimi navodili, ki pripovedujejo zgodbo o risbi, približa risanje zahtevnejših likov, v risanju katerih se bodo zagotovo z veseljem preizkusili tudi starši.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.