Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga z naslovom Ustvarjalno leto je delo slovenske avtorice Sandre Koren Kuhar, ki je tudi avtorica spletnega bloga Navihančki. Navihane aktivnosti za otroke je avtorica tri leta objavljala na spletu, nato pa je najbolj zanimive sklenila zbrati v knjigi in jim dodala še nekaj svežih ustvarjalnih idej, s katerimi se otroci lahko zamotijo v vseh letnih časih.

„Kot vsak starš, sem si želela povezanosti z otrokom, širiti otrokova obzorja, razvijati hčerkino domišljijo in z njo preživeti prosti čas na čim bolj zabaven način. Zato sem se z njo lotila priprave raznovrstnih didaktičnih aktivnosti. Dodatna gonilna sila, ki stoji za aktivnostmi v knjigi pa je bila kar hčerkica sama, ki je veliko aktivnosti povsem spremenila in jih s svojo otroško domišljijo ponesla še korak naprej. Njena želja po ustvarjanju, navdušenost in veselje ob najinih aktivnostih ter hitra rast števila bralcev bloga, sta bili prelomni točki, ki sta me spodbudili, da pripravim nove aktivnosti za knjigo. Tako jih lahko delim še z drugimi starši, saj so trenutki kvalitetnega preživljanja časa z otroci neprecenljivi in si jih vsi starši zaslužimo,“ smo izvedeli od avtorice knjige, v kateri je v treh poglavjih – Ustvarjalne ideje, Igre in Eksperimenti – razvrščenih kar 60 različnih in za otroke zabavnih aktivnosti, ki jim je zaradi barvitih fotografij ter kratkih in razumljivih navodil preprosto slediti in za katere ne potrebujete dragega ustvarjalnega materiala, zato so primerne za otroke različnih starosti.

Knjigo priporočamo vsem, ki jim primanjkuje idej na področju ustvarjanja, se pa zavedajo, kako pomembno je ustvarjanje z otroki – torej naj po njej posežejo v prvi vrsti starši in stari starši, marsikatero zanimivo idejo pa bodo zagotovo v knjigi našle tudi strokovne delavke v vzgojno-izobraževalnih centrih. Da bo izbor ustvarjalnih aktivnosti lažji, je avtorica vsako aktivnost opremila z oznakami o času, ki ga boste potrebovali za izvajanje aktivnosti, in o zahtevnosti izvajanja, dodani pa so tudi nasveti in opozorila, v kolikor kakšna aktivnost potrebuje več pozornosti odrasle osebe. So pa številne aktivnosti obogatene tudi z idejami, kako ustvarjene umetnine uporabiti za brezskrbno otroško igro.

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Knjiga: Ustvarjalno leto

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.