Mateja in Domen Gerkšič: Leseni izdelki sodijo tudi v moderni interier

Zgodba o uspehu - Treebird

Mateja in Domen Gerkšič: Leseni izdelki sodijo tudi v moderni interierZakonca Mateja in Domen Gerkšič, ki sta že enajst let gonilna sila Arhitekturnega studia DMG, v okviru katerega ponujata tudi storitev načrtovanja notranje opreme prostorov, se zavedata, da je oprema bivalnega okolja pomemben dejavnik dobrega počutja. Zato sta pod okriljem lastnega studia oktobra lani ustanovila blagovno znamko modernih lesenih izdelkov za dom Treebird.

‘Piko na i’ naredijo mali dekorativni predmeti iz lesa.

Pomanjkanje doma je ustvarilo željo po tujini
“Les je lep, naraven, prijeten na otip in daje občutek domačnosti,” je dejala Mateja in poudarila, da ju je k oblikovanju izdelkov iz lesa spodbudila želja po sodelovanju s tujino in hkrati pomanjkljiva ponudba tovrstnih izdekov na domačem tržišču. “Pri nas je na voljo ogromno lesenih malih uporabnih predmetov, ki po obliki ne sodijo v moderni interier, zato sva sama začela ustvarjati male predmete v sodobni preobleki in ob uporabi današnje tehnologije,” je dejala Mateja, Domen pa je dodal, da na ta način spodbujata rabo domačega lesa, ki ga je v Sloveniji v izobilju. “Izdelki so izključno slovenskega porekla, so lahki, uporabni, lepi, cenovno dostopni in lahko obogatijo vsak dom,” je še dodal.

 

Široko zastavljena vizija razvoja
Prodajno je trenutno najbolj uspešna hiška polička, a ne v Sloveniji, temveč v Združenih državah Amerke. V Sloveniji pa se najbolje prodajajo najcenejši kosi – leseni uhani. Zaradi vse večjega povpraševanja bosta ponudbo izdelkov v prihodnje počasi dopolnjevala, njuna vizija pa je spromovirati lesene izdelke na različnih tujih tržiščih, kjer je tudi kupna moč večja. Na tem mestu ponujata roko tudi drugim slovenskim oblikovalcem, ki imajo v svoji ponudbi lesene izdelke. “Slovenskim oblikovalcem ponujava možnost, da se nama pridružijo v naši spletni trgovini, z željo spodbujati ustvarjalnost in razvoj slovenskega oblikovanja,” sporočata vsem, ki bi jih tovrstno sodelovanje utegnilo zanimati.

Izdelki Treebird so naprodaj v spletni trgovini Treebird Wood Design Shop.

E-revija Ustvarjalne roke – jesen 2014
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – jesen 2014.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.