Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Oblikovalka Branka Urbanija je prejela prestižno mednarodno nagrado za oblikovanje A’Design Award v kategoriji oblikovanja kuhinjskih pripomočkov za kuhanje, peko in namizni pribor – zmagovalni set krožnikov za serviranje iz kerrocka je poimenovala ‘Miznica – more than just a plate’ (Miznica – več kot le krožnik, op. a.).

“Gre za set krožnikov za serviranje hrane, narejenih iz kerrocka, materiala, ki se doslej ni uporabljal v ta namen. Osnovni krožnik je kvadratne oblike in je hkrati lahko tudi podlaga za rezanje ali pladenj za serviranje hrane, trikotna posoda za serviranje prilog ali samostojnih jedi, je zasnovana tako, da se njena spodnja površina oprime kvadratnega krožnika. Kot dopolnilni element je lesen pladenj pravokotne oblike. Set omogoča različne postavitve in načine serviranja hrane. Odlikuje jih večnamenska raba in oblikovna dovršenost čistih in prefinjenih linij sodobnega dizajna, ki v kombinaciji s še drugimi elementi iz družine Miznica, ki pa so bolj tradicionalno oblikovani, izdelani iz naravnega slovenskega lesa, ustvarjajo most med tradicijo in sodobno kulturo, ustvarjajo harmonijo na jedilni mizi, uporabniku pa pričarajo posebno doživetje ob uživanju hrane,“ nam je sporočila oblikovalka, ki se prek svojega dela vse bolj spogleduje z izzivi sodobnega časa, in še dodala, da je navdih za oblikovanje tega seta črpala iz psihologije razvoja osebnosti, pri čemer imajo liki v obliki kroga, trikotnika in kvadrata simbolno vlogo in pomen. Njeno delo je vse bolj trajnostno naravnano in se izraža v ljubezni do tradicije, bogate kulturne in zgodovinske zakladnice našega naroda, prepoznavanju neizkoriščenih virov iz okolja; tako materialnih, v čemer prednjači les, kot tudi nesnovnih, to pa je človeški potencial in naša bogata kulturna dediščina. Prav iz te ljubezni je zrasla blagovna znamka Miznica – izdelki miznega dizajna iz lesa, ki so narejeni v Sloveniji pod taktirko Trzinke Branke Urbanija, ki jo junija v Milanu čaka uradna podelitev omenjene nagrade za inovativno oblikovanje.

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Set krožnikov za serviranje hrane iz kerrocka

Fotografije: Peter Škrlep

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.