Začetni tečaj risanja je odskočna deska v čudoviti svet risanja

Začetni tečaj risanja je odskočna deska v čudoviti svet risanja

Če vas mika, da bi se naučili risati, se odpravite k najboljšim. Art tečaji je vodilna izobraževalna ustanova za priprave na sprejemni izpit bodočih študentov in izvajanje tečajev za prosti čas, med katerimi je tudi začetni tečaj risanja.

“Začetni tečaj risanja je namenjen vsem, ki bi se radi naučili osnov risanja. V skupino se lahko vključijo tisti, ki nimajo nobenega znanja o risanju, bi si ga želeli pridobiti. Kandidati najprej poglobijo znanje risanja osnovnih oblik likov, prostorskih kompozicij in tihožitij,” smo izvedeli od likovne pedagoginje Andreje Čeligoj, ki je tudi priznana ilustratorka. Tečaj, ki poteka 7-krat po 3 šolske ure, vključuje: viziranje oziroma merjenje, konstruktivno risanje prostora in enostavnih teles v prostoru, spoznavanje s perspektivo, risanje osnovnih likov, medsebojna razmerja – proporci, oblikovanje kompozicije (smer, velikost, teža, ritem …), risanje tihožitija s povdarkom ‘ploskev-oblika-format’, senčenje ali modeliranje (svetlo-temno oziroma svetlostni ekrani), določitev celote in podvrženost detajla celoti, spoznavanje z risarskimi materiali in tehnikami. Celoten material za tečaj in skripta so vključeni v ceno tečaja. Na koncu tečaja pa prejmete tudi diplomo. Za vpis na tečaj obiščite stran Art tečaji.

Za tiste, ki osnove risanja že obvladate, pa lahko svoje znanje vedno nadgradite z znanjem na področju risanja figur in portretov – na nadaljevalnem tečaju risanja se boste lahko naučili risati figure lesene lutke, se seznanili z anatomijo obraza in risali portret ter dele telesa, ali pa se posvetili izključno risanju portretov na tečaju risanja portretov v različnih položajih glave.

Vse ostale programe najdete na spletni strani Art tečaji.

Začetni tečaj risanja je odskočna deska v čudoviti svet risanja

Začetni tečaj risanja je odskočna deska v čudoviti svet risanja

Začetni tečaj risanja je odskočna deska v čudoviti svet risanja

Sponzorirana objava

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.