Škatlica je darilo in doživetje hkrati

Škatlica je darilo in doživetje hkrati

Škatlica je darilni paket, ki ga vsak mesec sestavlja pet izdelkov v lični embalaži. Namenjena je vsem, ki bi si radi olajšali izbiro med pestro ponudbo idej in osrečili obdarovanko s paketom presenečenja, hkrati pa podprli domače ponudnike izdelkov za lepotičenje, razvajanje brbončic in uživanje v objemu doma. Zamislila si jo je Barbara Strgar in jo skupaj s partnerjem Matejem predstavila slovenskemu tržišču.

Škatlica je darilo in doživetje hkrati

Od ideje do realizacije

“Ideja se mi je porodila, ko sem iskala darilo za prijateljico, in sem želela kupiti nekaj nevsakdanjega. Brskala sem po spletu in našla mesečne darilne škatlice, ki so v tujini pravi hit. Takrat sem Mateja pocukala za rokav in mu rekla, da nekaj takega potrebujemo tudi mi. Ideja mu je bila zelo všeč in tako sva začela z delom,” nam je zaupala Barbara in dodala, da sta se tega zanimivega projekta lotila, ker sta oba ostala brez službe. “Že prej sva se pogovarjala o tem, da bi odprla skupno podjetje, in tako začela z nečim zanimivim. Ker sva imela idejo, nisva želela izgubljati časa, zato sva se zadeve lotila takoj. Veliko večino stvari sva naredila sama, od oblikovanja najmanjših podrobnosti do preizkušanja in opisovanja izdelkov, ki jih v škatlici predstavljava. Spominjam se, kako sva si na začetku zapisovala prve naloge in korake, ki jih morava opraviti, in reči moram, da jih je bilo res veliko.” In tako je od ideje do prve prodane Škatlice minilo približno tri mesece.

Škatlica je darilo in doživetje hkrati

Izdelki so kot presenečenje

V Škatlici se skrivajo različni izdelki – s področja zdrave prehrane, ročnih del in naravnih izdelkov, nekaj je takšnih za dom in kreativnost, najdejo pa se tudi sladka presenečenja. “Ciljava na to, da so v škatlici res kakovostni in uporabni izdelki, zato tudi sodelujeva s partnerji, ki ponujajo zdrave, naravne ter ročno narejene izdelke, tudi kakšna napeta zgodba se najde,” je povedala Barbara in dodala, da želita skozi vsak posamezen izdelek predstaviti zgodbo. V prihodnje si želita razširiti in obogatiti ponudbo Škatlice za širši krog potrošnikov, ne samo za predstavnice nežnejšega spola.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.