Tradicionalna pridelava vin s kančkom sodobnega pridiha

Tradicionalna pridelava vin s kančkom sodobnega pridiha

‘Tona’ je blagovna znamka posestva Bandur, kjer se z vinogradništvom ukvarjajo že od leta 1993. Ime je dobila po očetu Antonu, ki se je pred nekaj več kot pol stoletja izučil za kletarja – vinogradnika. Ljubezen do vinogradništva in kletarjenja je z leti prenesel tudi na svojega sina Mirana in snaho Alenko, ki pa tradicionalno pridelavo nadaljujeta s kančkom sodobnega pridiha.

V izvrstna domača sortna vina namakata sveža zelišča, a le za kratek čas. Novost je prva aromatizirana pijača na osnovi vina – renski rizling z dodatkom rožmarina, ki ni le lepo dišeč temveč ima lahek in svež okus. Odlično se poda k jedem, predvsem ribjim in morskim sadežem ter lepo dopolnjuje sladice. Je izvrstna kombinacija k domačemu siru, lahko pa ga uporabljamo tudi kot domače zdravilo za več energije, proti izčrpanosti, omotici, napenjanju, čisti pa tudi kri in deluje proti zastajanju vode v telesu.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.