13 slovenskih planerjev za urejene misli v novem letu

ZaZivali
AD: ZaZivali.si spletna trgovina za male živali: hrana za pse, oprema za pse, hrana za mačke, oprema za mačke, hrana in oprema za glodavce in ptice, akvaristika in teraristika.

Planer je osebni pomočnik in brez njega si marsikdo ne predstavlja vodenja ne samo poslovnega, ampak tudi zasebnega življenja. Ker je na slovenskem tržišču veliko planerjev iz tujine, smo sklenili prečesati ponudbo planerjev, ki so jih ustvarili domači avtorji.

 

1. Planer Ustvarjam sanjsko leto in rokovnik Ustvarjam nepozabno leto

Aneja Štrukelj je oblikovalka zanimivega planerja za ljudi, ki želijo doseči 1001 stvar ob istem času in hkrati uživati v danih sladkih trenutkih. Njen planer Ustvarjam sanjsko leto 2018 je letos na voljo v kompletu s posebnim motivacijskim zvezkom (na voljo barvna ali temna izdaja platnice), v ponudbi pa ima tudi manjši rokovnik Ustvarjam nepozabno leto 2018 (na voljo barvna ali temna izdaja platnice); temnejša izdaja platnic je pri planerju in rokovniku na voljo v omejeni izdaji. Objave avtorice planerja Ustvarjam sanjsko leto lahko spremljate na Facebooku, svojega pa lahko naročite na spletni strani Ustvarjam sanjsko leto.
Foto: Sanja Despotovič – Sanja’s Visuals

Planer v kompletu z motivacijskim zvezkom!

Planer v kompletu z motivacijskim zvezkom!

Planer v kompletu z motivacijskim zvezkom!

 

2. Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovnik Baeba je manjši rokovnik namenjen ženskam, saj ima poleg klasičnih koledarčkov in načrtovalnega dela še menstrualni koledarček, perforirane listke, sledilnik navadam, pisalo, žepek, na notranjosti platnice pa ima še pleksi držalo, ki hrani pilico in ogledalce – nekaj kar vsaka ženska potrebuje, ko je na poti med enim in drugim opravkom. Rokoviki Baeba so letos izšli še četrtič, na voljo je pet različnih platnic. Sta pa avtorici Ana Primožič in Špela Gazvoda letos izdali še novo verzijo večjih poslovnih rokovnikov #polovička, ki so časovno neodvisni in dvojezični. Da boste na tekočem, Baeba objave spremljajte na Facebooku, zanimiva zgodba o nastanku rokovnikov pa je objavljena na spletni strani.

Poseben zaradi skrite pilice in ogledalca!

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

Rokovik Baeba za zaposlene ženske

 

3. Magic planner v darilni škatlici

Katarina Račič je oblikovala Magic plannerjev različnih velikosti in jih lično zapakirala v darilne škatlice ujemajočih se barv. Planerja bež in temno modre barve sta velikosti A6 (veljavna od oktobra 2017 do decembra 2018); planer rožnate barve pa je velikosti A5 (veljaven od decembra 2017 do decembra 2018). Znamka Magic planner obsega tudi druge izdelke, njihove objave lahko spremljate na Facebooku, planerji pa so na voljo v spletni trgovini Etsy.

Kot bi imeli v rokah kanček čarovnije!

Magic planner v darilni škatlici

Magic planner v darilni škatlici

 

4. Dva planerja iz Ulice lepih misli

Katjuša Kosovel je pod imenom Ulica lepih misli za leto 2018 oblikovala dva planerja, ki se vsebinsko ne razlikujeta, le barvno sta drugačna. Vsebujeta motivacijske misli in pozitivne afirmacije v slovenskem jeziku, za vsakim mesecem so prazne strani za zapiske, vsebuje pa tudi čarobno beležko želja ter vrvico za kazalo. Rokovnik ima trde platnice, je ročno vezan v obliko knjige in lahko po uporabi ostane v spomin kot spominska knjiga. Lepe misli spremljajte na Facebook strani Ulica lepih misli, rokovnik ali katero od knjig z lepimi mislimi, ki jih je napisala avtorica planerja, pa lahko naročite na spletni strani.

Za leto lepih misli!

Dva planerja iz Ulice lepih misli

Dva planerja iz Ulice lepih misli

 

5. Enoletnik z deli velikih avtorjev in malim pogledom avtoric

Avtorici planerja Enoletnik sta Patricija Kastelic in Nastja Pugelj. „Enoletnik je žepni planer s konceptom, ki letos združuje dela velikih avtorjev in najin mali pogled na te skozi sodoben okvir. Rokovnik, poln inspiracije, ki smo jo lahko že občudovali. Tokrat v svojevrstni obliki, ki navdihuje še naprej. Želiš tudi ti narediti svojo zgodbo veliko? Saj veš, to je lahko začetek vsega, kar si želiš,“ sta prepričani avtorici planerja velikosti 13,5 x 16,5 cm, naročite pa ga lahko na spletni strani ali obiščete Facebook stran Enoletnik.

Žepni planer s konceptom!

Enoletnik z deli velikih avtorjev in malim pogledom avtoric

 

6. Planerji Ha ha! s posebnimi zgodbami

Planerji Ha ha! izstopajo iz povprečja zaradi svoje pripovednosti, ki temelji na močni avtorski ilustraciji Milanke Fabjančič. Izhajajo že sedem let zapored, vsakič z novo podobo in tipografijo, zgodbe planerjev Zora, Miša, Mura in Dora za leto 2018 pa so prav zanimive. Izdelki so na ogled na spletni strani, novosti o izdelkih Ha ha! pa lahko najdete na Facebooku.

Polni ilustracij in prav posebnega vzdušja!

Planerji Ha ha! s posebnimi zgodbami

Planerji Ha ha! s posebnimi zgodbami

Planerji Ha ha! s posebnimi zgodbami

Planerji Ha ha! s posebnimi zgodbami

 

7. Planer Samsara v angleščini ali poetični slovenščini

Planerji Samsara so oblikovani za obdobje 18 mesecev, vsak teden postrežejo z novim citatom inspirativne in razveseljujoče vsebine in imajo dva označevalna trakova – enega za tekoči dan, drugega pa za zapiske na koncu ali za koledarček na začetku. Vsako leto izideta dve različici – planer Happy za sodobne urbane duše je napisan v angleščini, slovenski planer pa je vsako leto poetičen. Trenutno je v prodaji planer za strastne kavopivce Rana ura, črna kava, lanski pa se je kot zanimivost imenoval Ob skodelici kave in šopku rož. Oba planerja, ki sta trenutno v prodaji, veljata do junija 2018. Planerji Samsara za obdobje od januarja 2018 do junija 2019 bodo izšli konec leta, več informacij pa boste dobili na spletni strani ali na Facebooku.
Foto: Jaka Birsa

Planerji, ki bodo z vami leto in pol!

Planer Samsara v angleščini ali poetični slovenščini

Planer Samsara v angleščini ali poetični slovenščini

 

8. Rokovnik Moje leto, ki je namenjen mamicam

Moje leto je rokovnik in dnevnik, ki ga je zasnovala Nina Držaj. Namenjen je mamicam, ki si lahko vanj zapisujejo vsa opravila, obveznosti, zdravniške preglede, načrtujejo čas zase in za družino, hišna opravila, tedenske nakupe in še kaj. Napisan je v slovenščini, poseben pa je tudi zato, ker ima vsak teden na razpolago 4 strani za načrtovanje, na zadnji platnici pa predalček za beležko. Rokovnik Moje leto 2018 lahko kupite posamezno ali v kompletu z beležko in nalepkami na spletni strani, objave avtorice pa lahko spremljate tudi na Facebooku.
Foto: Nika Lazendič (NLP Studio)

Rokovnik, dnevnik in beležka – vse v enem!

Rokovnik Moje leto, ki je namenjen mamicam

Rokovnik Moje leto, ki je namenjen mamicam

 

9. Čarobno leto z dvema igrivima vilama

Maja Debevc, ki jo Slovenija pozna kot Dobro vilo Majo, je rokovnik Čarobno leto 2018 ustvarila z željo, da bi vas čarobnost in pozitivne misli spremljale vsak dan v letu. Rokovnik ima dovolj prostora za zapiske in koledarček za vse pomembne dogodke v vašem življenju, na naslovnici pa sta na izbiro dva motiva – rožnata Vila na klopici in modra Vila z marjeticami – obe izražata igrivost in ljubezen, ki jo vsi potrebujemo. Majo in njene pozitivne misli lahko spremljate tudi na Facebooku.

Pozitivne misli in čarobnost za vsak dan v letu!

Čarobno leto z dvema igrivima vilama

 

10. Planer s pobarvankami in pozitivnimi citati

Kristina Martinčič je s pomočjo partnerja izdelala planerje z lesenimi platnicami, v katerih je lično oblikovan tedenski razpored. Planerji vsebujejo tudi pobarvanke ter pozitivne citate, na voljo pa so v dveh velikostih – velikosti A6 in A5, naročila lahko oddate kar na Facebook strani Kristina M Designs.

Planer z lesenimi platnicami!

Planer s pobarvankami in pozitivnimi citati

Planer s pobarvankami in pozitivnimi citati

Planer s pobarvankami in pozitivnimi citati

Planer s pobarvankami in pozitivnimi citati

 

11. Moj Osebni Planer – preprost, pregleden, uporaben

Petra Nađ je oblikovala Moj Osebni Planer po svojem okusu, saj je vsako leto znova pogrešala dovolj prostora za zapiske spontanih miselnih utrinkov in idej, ki niso bile povezane z dogovorjenimi obveznostmi in sestanki. Avtorica planerja pravi, da je njegov namen vsestranski, njegovo vodilo pa ‘nazaj k osnovam’ – preprosto, pregledno, uporabno. Pohvali se lahko s poslovno-elegantno podobo, je tudi presenetljivo lahek in ima dve funkciji – je planer in blok v enem. Na voljo je v sivi ali v nežni vijolični barvi na spletni strani, ga bo pa mogoče kupiti tudi v izbranih ljubljanskih konceptualnih trgovinah in knjigarnah po Sloveniji.

Planer s prostorom za zapisovanje spontanih miselnih utrinkov!

Moj Osebni Planer – preprost, pregleden, uporaben

 

12. Unikatni planer SpeLinea s štirimi motivi

Špela Poljanšek se je že nekaj let spogledovala z mislijo o nastanku prav posebnega planerja, lani pa je zbrala pogum in ga oblikovala predvsem zaradi povpraševanja mamic in žensk po drugačnem, uporabnem in funkcionalnem planerju. Poseben je zato, ker je v celoti unikaten, napisan in narisan ročno. Poleg vseh ročno narejenih črk in črtic lahko med drugim najdete tudi več prostora za zapiske, mesečni koledar na dveh straneh in tedenski ter nekaj pobarvank. V njem je tudi prostor za tedenski jedilnik, mesečni koledarček za menstruacije ali spremljanje drugih mesečnih ‘težav’, na voljo so tudi 4 urniki, 5 strani nakupovalnih seznamov v pomoč pri nakupih, označeni so tudi prazniki ter polne lune in mlaji. Velik je A5 in ima približno 200 strani, ki jih povezuje kovinska spiralna vezava, platnica z naslovnico je trda, dodana pa ji je tudi praktična gumica za zapiranje ter PVC žep za manjše listke. Lahko ga naročite pri SpeLinei, spremljate pa jo lahko tudi na Facebooku, kjer boste izvedeli, da je ustvarila tudi album za šolarje ‘Moje dogodivščine’.

V celoti ročno napisan in narisan!

Unikatni planer SpeLinea s štirimi motivi

Unikatni planer SpeLinea s štirimi motivi

 

13. Planer iz Ustvarjalnice Rebeke Perko

Planerji vsestranske ustvarjalke Rebeke Perko imajo čudovite, barvne naslovnice, ki se ne vihajo. So v slovenskem jeziku in v spletni trgovini na voljo v kar devetih različicah.

Čudovite naslovnice, ki jemljejo dih!

Planer iz Ustvarjalnice Rebeke Perko

Planer iz Ustvarjalnice Rebeke Perko

Planer iz Ustvarjalnice Rebeke Perko

Planer iz Ustvarjalnice Rebeke Perko

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

ZaZivali
AD: ZaZivali.si spletna trgovina za male živali: hrana za pse, oprema za pse, hrana za mačke, oprema za mačke, hrana in oprema za glodavce in ptice, akvaristika in teraristika.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.