DIY: Voščilnica – čestitka z deklico

Za izražanje lepih želja je najlepše podariti unikatno voščilnico in če jo izdelate sami, bo obdarjena oseba še posebno vesela. Izdelajte svojo voščilnico s pomočjo postopka izdelave malce drugačne voščilnice z deklico, ki ga je pripravila Tina Verbič v Tinini ustvarjalnici.

Potrebščine:

  • trši karton za podlago (v velikosti 15×46 cm)
  • poljubni barvni papirji
  • bel papir
  • lepilo (tekoče in v stiku)
  • škarje
  • skalpel
  • ravnilo
  • štampiljke, nalepke ipd.

Čestitka z deklico

Podlago voščilnice razdelimo na tri dele – srednji del naj bo širok 16 cm, ostala dva pa po 15 cm. Po označenih črtah prepognemo. Od levega dela zgoraj odrežemo 6 cm, od desnega pa 9 cm. Odrežemo rahlo valovito.
Na srednjem delu s skalpelom naredimo 3,5 cm dolgo zarezo na višini približno 6,3 cm in 3,5 cm od desnega roba.

Čestitka z deklico

Na koncu leve in desne strani prepognemo 1 cm širok trak. Na levi strani izrežemo 3 cm visok zavihek, na višini 6 cm. Ta zavihek bomo kasneje zataknili v zarezo na podlagi.

Čestitka z deklico

Tudi na desni strani izrežemo 3 cm visok zavihek, na višini 5 cm. Ta zavihek bomo zataknili v 3 centimetrsko zarezo na levi strani, ki jo izrežemo 4 cm od notranjega roba, na višini 5,3 cm.

Čestitka z deklico

Pripravimo različne pripomočke za okrasitev voščilnice.

Čestitka z deklico

Iz svetlega papirja izrežemo kvadrat v velikosti 14,5 x 15,5 cm in ga nalepimo na sredinski del voščilnice (pazimo, da izrežemo tudi zarezo za zavihek!). Iz temnejšega papirja izrežemo 13 x 8,5 cm velik pravokotnik, na katerega nalepimo svetlejši pravokotnik, velik 12,5 x 8 cm. Okrasimo ga s štampiljkami. Po želji lahko robove obrežemo.

Čestitka z deklico

Na zunanji del vsakega stranskega dela nalepimo potiskan papir. Pazimo, da izrežemo tudi zareze za zavihke!

Čestitka z deklico

Na bel papir (najbolje šeleshamer) odtisnemo štampiljko  in jo pobarvamo. Izrežemo jo s približno 3 mm robom.

Čestitka z deklico

Pobarvan odtis štampiljke nalepimo na levo stran voščilnice, na desno pa lahko dodamo poljuben napis. Za boljši učinek lahko napis prilepimo na palčko, ki jo iz notranje strani nalepimo na karton.

Čestitka z deklico

Voščilnico lahko po želji še dodatno okrasimo.

Čestitka z deklico

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.