Izdelovalnica malih umetnin

Izdelovalnico malih umetnin so ustanovila štiri dekleta – Roberta Mohar, Renata Jakopin, Katarina Šinkovec, Katja Benevol Gabrijelčič, vse z večletno prakso izdelovanja izdelkov iz polimerne gline in drugih ustvarjalnih materialov. “Pred dvema letoma smo združile moči z željo, da poleg prodaje končnih izdelkov začnemo predajati svoje znanje naprej. Tako je nastala Izdelovalnica z lastnim prostorom za tečaje in delavnice v Ljubljani na Rakovniku, kjer se lahko udeleženci naučijo različnih tehnik izdelovanja nakita. Naši tečaji so razdeljeni glede na tehnike, ki zahtevajo različne stopnje predznanja, tako da lahko vsakdo, od začetnika do mojstra, najde nekaj zase,” so nam zaupala dekleta in dodala: “K nam na delavnico pridete le z dobro voljo in željo po ustvarjanju, vse ostalo vas počaka na mizi, vedno prisotne vsaj tri učiteljice pa smo vam pripravljene priskočiti na pomoč.” Kot pobudnice in ustanovne članice društva ustvarjalcev Poligilda so v sodelovanju z Izdelovalnico malih umetnin v začetku novembra organizirale tudi delavnico z umetnico Bettino Welker, ki je med vodilnimi v Evropi pri izdelovanju nakita iz polimerne gline. “Vsekakor nameravamo z organizacijo takih in še večjih dogodkov nadaljevati,” pravijo dekleta, ki se ob izdelovanju vedno novih kreacij tudi same učijo novih tehnik in svoje znanje redno nadgrajujejo.

Foto: osebni arhiv

Kje jih najdete?
Dekleta vas vabijo na spletno stran Izdelovalnica malih umetnin, kjer redno objavljajo datume tečajev in delavnic.

Izdelovalnica_portreti

Od leve proti desni: Roberta Mohar, Renata Jakopin, Katarina Šinkovec, Katja Benevol Gabrijelčič skupaj z gostjo Bettino Welker.

SLIKE USTVARJALK PO SKLOPIH:

1

Roberta1 Roberta2 Roberta3

Roberta ustvarja (slike: Roberta1, Roberta2, Roberta3)

2

Renata1 Renata2 Renata3

Renata ustvarja (slike: Renata1, Renata2, Renata3)

3

Katja1 (iz delavnice Leslie Blacfkord) skupinska ogrlica

Katja ustvarja (slike: Katja1, Katja2, Katja3)

4

Katarina1 Katarina2 Katarina3

Katarina ustvarja (slike: Katarina1, Katarina2, Katarina3)

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.