Knjiga: Jedi iz sklede

Knjiga: Jedi iz sklede

Slovenska ustvarjalka Saša Drobnič Škrjanec, ki je lastnica blagovne znamke Jagababa, je pod okriljem Založbe Kmečki glas izdala kuharsko knjigo Jedi iz sklede. „Slastne domače jedi so tokrat pripravljene v sodobnejši podobi – ponujene so v skledi ali skledici, da jih lahko jemo le z žlico ali vilicami,“ nam je zaupala avtorica knjige, ki se je držala načel – sveže, lokalno, sezonsko. „Zato so recepti razdeljeni po letnih časih in pripravljeni s sestavinami, ki so nam takrat na voljo,“ je še dodala avtorica 152-stranske knjige, v kateri so zbrani raznovrstni recepti: bogate solate, enolončnice, krepke juhe, golaž s prilogami, testeninske sestavljenke, jedi s polento, ješprenjem, kašami, žganci pa tudi nekaj sladic. Ker so jedi ponujene v skledi, jih lahko jemo kjer koli in ob različnih priložnostih.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.