Slovenska ustvarjalka Saša Drobnič Škrjanec, ki je lastnica blagovne znamke Jagababa, je pod okriljem Založbe Kmečki glas izdala kuharsko knjigo Jedi iz sklede. „Slastne domače jedi so tokrat pripravljene v sodobnejši podobi – ponujene so v skledi ali skledici, da jih lahko jemo le z žlico ali vilicami,“ nam je zaupala avtorica knjige, ki se je držala načel – sveže, lokalno, sezonsko. „Zato so recepti razdeljeni po letnih časih in pripravljeni s sestavinami, ki so nam takrat na voljo,“ je še dodala avtorica 152-stranske knjige, v kateri so zbrani raznovrstni recepti: bogate solate, enolončnice, krepke juhe, golaž s prilogami, testeninske sestavljenke, jedi s polento, ješprenjem, kašami, žganci pa tudi nekaj sladic. Ker so jedi ponujene v skledi, jih lahko jemo kjer koli in ob različnih priložnostih.
Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.