Laura Ličer: Bitjastovzorčasti svet

Bitja iz Laurinega bitjastovzorčastega sveta so zanimivi stvori. “Opazujejo svet okoli sebe in se čudijo lepoti ter dogodkom okoli njih. Glavna junakinja je črna mačka, ki ne potrebuje ust, dovolj so ji velike oči,” je svojo mačjo zgodbo začela stvariteljica in dodala, da je mačka prvič nastala na sliki, ko je bila še otrok, le da je imela takrat živobarvne vzorce v telesu, zdaj pa so okoli nje. Obudila jo je pred tremi leti, ko se je začela bolj resno posvečati svojemu talentu. “Poleg mačke so tu še taka ali onaka Bitja in Človečki. Bitja so skupno ime za vse stvore, ki so mešanica že ustvarjenih živali na našem planetu in v domišljiji. Nekateri še ne obstajajo, morda pa le nekega dne pride tudi njihov čas na poti evolucije.” Ker njena bitja nastajajo spontano, brez v naprej določenih skic, včasih presenetijo tudi slikarko. “Vsakemu izmed njih je jasno, da so del narave in z veseljem pletejo vzorce z bližnjimi bitji in okolico. Tu pa je še posebna vrsta, Človečki. To so ljudje v Bitjastovzorčastem svetu – in sicer tisti, ki so obdržali svojo otroško dušo in so nadvse veseli, da opazijo radosti okoli njih, ki jih resni odrasli tolikokrat spregledajo. Liki se pojavljajo na različnih podlagah, kot so platna, igralne karte in stenske poslikave, z veseljem pa skočijo tudi v kakšno zgodbo drugega stvaritelja. Tako so nastale različne ilustracije za pravljice.” Laurine slike in ilustracije so bile do zdaj na ogled na petnajstih razstavah, na prodaj pa so v izbranih trgovinah in na sejmih.

Fotografije: osebni arhiv in David Lotrič

Laura Ličer, foto David Lotrič

Kje jo najdete?
Vabljeni na spletno stran Laura Ličer ali na Facebook stran Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, kjer se lahko srečate z vsemi stvori, ki so bili do sedaj naslikani.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, nam pišite na elektronski naslov info@ustvarjalneroke.si.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.

Comments are closed.