Mednarodni festival keramike

V Radovljici se bo med 1. in 7. junijem odvijal Mednarodni festival keramike, ki bo povezal ustvarjalce iz Slovenije in tujine in doživel svoj vrhunec 7. junija med 10. in 18. uro na Linhartovem trgu, kjer se bodo predstavili izdelovalci keramike, potekala bo degustacija hrane v sodelovanju s projektom Okusi Radol’ce, otroci pa bodo obudili tradicijo lončarstva z ročno izdelavo kmečkih skled.

Dan pred osrednjim dogodkom bo v poročni dvorani Šivčeve hiše ob 15. uri potekala okrogla miza z naslovom Izobraževanje na področju keramike z gosti iz Srbije in Turčije, v večernih urah pa bo sledilo odprtje razstav. Ob 18.30 uri bo odprtje razstave v galeriji “Kašča” z naslovom Skleda. Ob 19.30 uri pa bo v Šivčevi hiši v Radovljici odprtje razstave Mednarodnega simpozija umetniške keramike V-oglje in razstave keramike in grafike profesorjev Anadolu univerze iz Turčije.

mednarodni-festival-keramike-2

Fotografije: Boštjan Gunčar

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.