Unikatni koledarji za leto 2017

Unikatni koledarji za leto 2017

Ob pogledu na iztekajoči se mesec na koledarju, ki vam je celo leto delal družbo na steni, je prav, da si pravočasno izberete novega, ki bo zapolnil praznino. Mi smo pobrskali po ponudbi in našli nekaj zanimivih primerov unikatnih koledarjev.

Koledar s sijočimi in živimi barvami ilustracij

Koledar s sijočimi in živimi barvami ilustracij

Ilustratorka Urška Juršič za novo leto predstavlja omejeno izdajo unikatnega UriKuri stenskega koledarja 2017. „UriKuri akvarelne ilustracije so profesionalno natisnjene na kvalitetni papir (100-odstotno recikliran, 160gm) s sijočimi in živimi barvami ilustracij in unikatno tipografijo. Vsak mesec v letu vsebuje svoj A3 list z enkratno ilustracijo in koledarskimi dnevi ter pripadajočimi prazniki. Kot pika na i krasi vsak mesec tudi kratka misel, ki se dotika popotovanj,“ nam je zaupala Urška in dodala, da je 13-listni koledar zvezan in vsebuje luknjico, da ga lahko obesite na steno.

Feng šui koledar vas lahko vodi

Feng šui koledar vas lahko vodi

Energije v življenju lahko usmerite tako, da vas bodo pri vsakodnevnem delovanju podpirale, pri tem pa naj vam pomaga feng šui koledar. „Posebnost koledarja je, da so za vsak dan v mesecu navedene dejavnosti, ki jih energije podpirajo na področju posla, urejanja in posegov v notranjih prostorih in okolici. Navedeni so tudi napotki za dobre odnose in primerne aktivnosti za dobrobit telesa in duha, dodana pa še opozorila, na katerih področjih moramo biti na tisti dan previdni in kdaj so ure za dejavnosti ugodne,“ nam je zaupala avtorica koledarja in svetovalka za feng šui Tanja Glažar (tanja.glazar@gmail.com), ki se že več kot dvajset let posveča izpopolnjevanju znanja o starodavni kitajski veščini. „Koledar pišem za vsak prihajajoči mesec sproti in ga naročnikom pošiljam v elektronski obliki,“ je še povedala.

Koledarček s pravimi vprašanji!

Koledarček s pravimi vprašanji!

Koledarček s pravimi vprašanji!

Fridolinin ‘Flow Tear Calendar 2017‘ koledarček je prav poseben koledar, ki vam bo vsak dan v letu zastavil eno pomembno vprašanje. „Namenjen je vsem ljubiteljem in ljubiteljicam revij in knjig Flow, oblikovan pa je v tipičnem grafičnem slogu Flowa. Obsega 365 vprašanj – eno za vsak dan,“ nam je zaupal Rok Gregorka iz Fridoline. Nekatera vprašanja so enostavna, druga pa vas bodo spodbudila k razmisleku in vam obogatila življenje, saj bodo spodbudila vašo radovednost.

Koledar, ki je tudi pobarvanka

Koledar, ki je tudi pobarvanka

Koledar, ki je tudi pobarvanka

Ustvarjalka Vesna Kitthiya pod blagovno pod znamko Loščika za leto 2017 predstavlja mini koledar z ilustracijami slovenskih živali, ki je lahko tudi pobarvanka. „Koledarček je velikosti A5, črno-bel tisk na 120 gramskem papirju, spet s sponko, ki služi kot obešalnik. Gre za avtorsko delo, ki je v celoti ročno narejeno – od koledarskega polja do ilustracije nad njim. V njem nastopajo živali – poudarek je na redkih in zaščitenih vrstah, najde se pa tudi prostor za kakšno bolj pogosto, da le vzbuja prijetne občutke. Slikice so realistične, nekaj med njimi pa je rahlo antropomorfiziranih. Ker gre za ročno narejeno koledar, ne teži k popolnosti, temveč so njegovi odkloni ključen del koncepta,“ je poudarila ustvarjalka, ki je predstavila uporaben koledar s prostoročnimi risbami.

Digitalni koledarji za v okvir

Digitalni koledarji za v okvir

Ustvarjalka Valerie Kastelic, ki se predstavlja pod blagovno znamko Valerie Color Inspirations, izdeluje koledarje v digitalni obliki in jih prodaja v spletni trgovinici Etsy. „Izpostavila bi koledar s fotografijo tačke, ki je v originalu moje slikarsko delo – akril na platno. Inspirirala me je moja mala psička s svojo pasjo modrostjo: Deli najboljše trenutke s svojim najboljšim prijateljem. Njena brezpogojna ljubezen in prisotnost tukaj in sedaj sta me naučili opaziti v življenju tiste drobne trenutke, ki največ štejejo,“ je povedala Valerie, ki ponuja ta koledar v pdf obliki, je pa A4 velikosti in z inspiracijskim sporočilom v angleščini. „Na tak način lahko sam izbereš debelino in barvo papirja, na katerega natisneš koledar. Lahko ga vstaviš v svoj izbrani okvir ter ga obesiš na posebno mesto, kjer te sporočilo vedno znova spomni na drobne trenutke s prijatelji, ne samo pasjimi tudi človeškimi.“

Značilne grafike za leto, ki se poslavlja

Značilne grafike za leto, ki se poslavlja

Klavdija Zupanc je ilustrirani koledar za leto 2017 predstavila v dveh formatih, stenski A4 ter A5 in namizni A5 z lesenim stojalcem. „Omejena izdaja koledarjev vsebuje 13 ilustracij, ki so vpogled v moje ustvarjalno preteklo leto.V koledarju je predstavljenih nekaj najbolj značilnih grafik za leto 2016 ter nekaj povsem svežih in še ne videnih. Kot vedno prevladujejo motivi živali ter narava, ki so mi najbolj pri srcu. Ilustracije so narejene v tehnikah linoreza, tuš risbe ter akrila, kolaža. Natisnjen je na super fin 250 g bel papir ter spet z krokodilčkom, ki ga je možno sneti, tako je več možnosti za razstavljanje,“ je svoj koledar opisala ustvarjalka, ki jo lahko obiščete na Facebook strani Ustvarjeno na podstrešju.

Modni koledar za vse z bujno domišljijo

Modni koledar za vse z bujno domišljijo

Umetnica Meta Wraber je za leto 2017 izdala modni koledar z naslovom Barvni piknik, ki ga lahko z malo domišljije in pisanimi washi trakovi nalepite na najljubšo steno v vašem domu. „Koledar ima svojo avtorsko zgodbo, ilustrirane modne utrinke. Poseben je zato, ker si ga lahko sestaviš po svoje, glede na prostorske zmožnosti in dekorativne sposobnosti. Jaz ga imam med ostalimi dodatki nalepljenega vsak mesec posebej. Lahko iz njega naredite plakat ali pa vsak mesec posebej prilepite na steno. Zato je tudi format fleksibilen, osnovna velikost pa je 14 x 30 cm,“ nam je zaupala avtorica koledarja.

Po več letih izhajanja ostaja pravljično priročen

Po več letih izhajanja ostaja pravljično priročen

Ilustratorka Mojca Fo že vrsto let izdaja koledarje s svojimi zanimivimi motivi. „Koledar izhaja že več let in vesela sem, ker se krog stalnih naročnikov počasi veča. Ljudje prihajajo nazaj in mi govorijo o pravljicah in o dobri energiji, ki seva iz slik. Govorijo mi o tem, da so zadovoljni s prostorom, ki je na razpolago, o tem, da jim lepša dneve in o tem, da včasih ne želijo pogledati, katera slika bo naslednja. Vsi ti odzivi so naravnost fantastični,“ nam je zaupala avtorica stenskega koledarja velikosti 21 x 42 cm, ki obsega 13 listov, 12 ilustracij, je dvojezični (slovensko-angleški), na njem so označeni prazniki, ima pa tudi prostor za zaznamke. „Koledar je poseben, ker je pravljično nežen, ljubek in priročen,“ pravi avtorica.

Majhni in priročni

Majhni in priročni

Ustvarjalka Tina Šraml izdeluje zanimive namizne koledarje, ki jih predstavlja pod imenom UNI dizajn.

Ustvarite si sanjsko leto!

Aneja Štrukelj je že tretje leto zapored pripravila planer Ustvarjam sanjsko leto, v katerem so motivacijski napotki, kako spraviti sanje na papir, jih razdeliti na male cilje in jih skozi leto tudi osvajati. „Želela sem ustvariti nekaj, kar bi spodbujalo srčne želje ljudi, jih vodilo, jim dajalo zagon in jih hkrati učilo, kako so tudi napake pomembne. Hotela sem planer, ki bi z majhnimi koraki pomagal uresničevati vse velike cilje in zraven kot trener stal ob strani,“ je o nastanku planerja povedala avtorica, ki je ustvarila tudi malenkost manjši rokovnik Ustvarjam nepozabno leto, v katerega lahko vpisujete opravke, slednji vas bo dnevno motiviral za skoke iz cone udobja.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.