Sladki grižljaji, ob katerih se vam bodo cedile sline

Ponudba slovenskih mojstrov priprave sladic se je v zadnjih letih razbohotila in tortam se je pridružilo že veliko zanimivih dobrot. Spoznajte unikatne sladice in si jih privoščite brez slabe vesti.

Odlične sladice za vegane, po katerih bodo z veseljem posegli vsi ljubitelji tort, pripravljajo v bistroju Zeleni izvir pod budnim očesom nutricionistke Tatjane Eberl.

 

Tortice različnih velikosti, oblik in okusov, ki jih pripravlja Polonca Krajnc Hegediš v svoji sladki oazi Polonine sladke skrivnosti, vas bodo popeljale v svet pravljičnih okusov.

 

Unikatne tortice na palčkah Cakepops so delo Katje Martinšek, ki v vsako kroglico ujame popolno kombinacijo sočnega biskvita in nežne kreme, jo ročno okrasi v želeno obliko ter servira na palčki.

 

Metka Bokal, ki ustvarja pod imenom Mmmetka – dreammmy cupcakes, je mojstrica pečenja in okraševanja cupcakes kolačkov, ki jih odlikuje okusno testo in maslena krema, ki se vam bo kar stopila v ustih.

 

Miha Novak stoji za blagovno znamko Macarons, ki je sinonim za pisane piškotke. Sestavljeni so iz dveh beljakovih polovic z mandljevo moko, med katerima je polnilno iz naravnih sestavin z različnimi okusi.

 

Ročno izdelane praline, ki jih izdelujejo v čokoladnici Lucifer, so unikatne same po sebi, lahko pa so tudi personalizirane z logotipom, fotografijo ali napisom.

 

Čudovite klasične torte izdeluje mojstrica Mateja Dobravec, katere slastne dobrote se podpisujejo z imenom Jagode in dinozavri.

 

E-revija Ustvarjalne roke – jesen 2014
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – jesen 2014.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.