Slikanica za odrasle Alice in Wonderself

Slikanica za odrasle Alice in Wonderself

Projekt z imenom ‘Alice in Wonderself‘ je slikanica za odrasle, zasnovala pa jo je ustvarjalka kolažev Maruša Štibelj na umetniški rezidenci v Nemčiji. Serijo kolažev je diplomirana likovna pedagoginja, ki se zadnja tri leta izraža predvsem skozi tehniko kolaža, povezala z zgodbo odrasle Alice, ki se izgubi v čudežni deželi svoje notranjosti. „Lepo vabljeni, da se pridružite Alici na popotovanju v čudežni svet, ki vas bo pripravilo do tega, da dvignete telefon in pokličete, nikogar drugega kot samega sebe,“ je povedala ustvarjalka, ki vas vabi, da njeno slikanico za odrasle podprete na Indiegogo platformi za množično financiranje.

Maruša je svoje poslanstvo in mesto našla v oživljanju starih predmetov, slik in člankov, v sestavljanju kolažev in obujanju spominov. Njeni kolaži so večplastni, v njih se prepletajo misli in spomini, primešani so jim citati, risbe in časopisni izrezki. Navdih in materiale išče v starih omarah, na podstrešjih in bolšjih trgih. Temu primerno so tudi njeni kolaži polni zanimivih zgodb.

Slikanica za odrasle Alice in Wonderself

Slikanica za odrasle Alice in Wonderself

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.