Slovenske dišeče svečke

V zimskih mesecih pogosteje prižgemo svečo, saj je dan precej krajši kot poleti. Naj pogled na sveče pomiri duha, ob soju prijetne svetlobe pa naj prostor ob izbranih svečah še prijetno zadiši.

Zelo pomembno je, da izberete takšne sveče, ki vsebujejo kakovostne sestavine. Pri kakovostni sveči izpareva voda in nastaja ogljikov dioksid, pri dišečih svečah pa izpareva še dišeče olje, ki oddaja vonj. Od proizvajalcev sveč je odvisno, ali v svečah uporabljajo naravna ali sintetična olja, ki se sicer uporabljajo tudi v proizvodnji kozmetičnih izdelkov – mil, šamponov, losjonov ipd.

 

1. Dišeče sveče Aroma spa: Ko gorenje sveče spremlja prijetno prasketanje!

Dišeče sveče Aroma spa so slovenskega izvora, izdelane so iz sojinega voska, zaradi katerega sveča gori tudi do trikrat dlje kot sveče s parafinskim voskom. Vsebujejo kakovostne dišave iz priznanih parfumskih hiš v Evropi, vsebnost le-teh je najvišja, kot ga vosek še lahko sprejme, da lahko vsaka dišeča sveča doseže maksimalno oddajanje dišave v prostor. Posebnost sveč Aroma spa je leseni stenj, ki pri gorenju prijetno poka in prasketa, kot bi ravno naložili polena v kamin.

Dišeče sveče Aroma spa

Dišeče sveče Aroma spa

Dišeče sveče Aroma spa

Dišeče sveče Aroma spa

Dišeče sveče Aroma spa

 

Sojine sveče oddajajo v okolje manj saj.

2. Potovalne sveče O.W.N. Candles: Sveče s pokrovčki, ki polepšajo dan!

Potovalne sveče O.W.N. Candles so slovenskega porekla in izdelane iz 100-odstotnega rastlinskega voska, dodane pa so jim dišave, izdelane v Švici, brez ftalatov in parabenov. Te ročno izdelane sveče gorijo do 25 ur, na voljo pa so različni omamni vonji v ličnih pisanih embalažah.

Potovalne sveče O.W.N. Candles

Potovalne sveče O.W.N. Candles

Potovalne sveče O.W.N. Candles

 

3. TCandles svečke: Kolekcije vonjav!

Pri slovenski ustvarjalki Tanji Ukmar nastajajo TCandles svečke, ki so narejene iz 100-odstotnega sojinega voska in na voljo v številnih različicah vonjav.

TCandles svečke

TCandles svečke

 

4. Dišeče sveče Svichka: Etične svečke z embalažo, ki jo izdeluje invalidsko podjetje!

Ročno izdelanim dišečim svečkam Svichka, ki so iz 100-odstotnega sojinega voska (brez gensko spremenjenih organizmov) in brez barv, so dodane skrbno izbrane dišave, ki ne vsebujejo ftalatov in parabenov, uporabljen je bombažni stenj brez cinka ali svinca, dodano vrednost pa jim daje zunanja embalaža, ki jo izdeluje invalidsko podjetje.

Dišeče sveče Svichka

Dišeče sveče Svichka

Dišeče sveče Svichka

Dišeče sveče Svichka

 

5. Dišeče sveče OilRight: Naravi prijazne svečke iz odpadnega jedilnega olja!

Z reciklažo odpadnega jedilnega olja v socialnem podjetju BOLJE izdelujejo rastlinske dišeče sveče OilRight. Na voljo je osem različnih vonjev, ki vsebujejo netoksične laboratorijsko izdelane dišave. Sveče ročno izdelujejo osebe z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, zato z nakupom posredno pomagate tudi njim.

Foto: Jure Kotnik

Dišeče sveče OilRight

 

6. Dišeče svečke Jardines: Aromatična svečka je delček narave, ki dom zapolni s toplino in ljubeznijo!

Renata Peklaj pod znamko Jardines poleg naravne kozmetike ponuja tudi aromatične svečke izdelane iz organskega čebeljega in sojinega voska. Aromatične svečke so na voljo v osmih različnih vonjih.

Dišeče svečke Jardines

 

7. Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne svečke s prijetnim vonjem naravnega eteričnega olja nežno odišavijo prostor, vzbudijo čutila in imajo zdravilen učinek, poudarja Rudica Kovačič Ahlin, ustvarjalka, ki je razvila zeliščne svečke mete, melise, sivke, timijana, žajblja in brina. Prav posebna pa je tudi njena kolekcija petih angelskih sveč. Nadangel Gabriel je zaščitnik prijateljstva in družine ter pomaga pri karieri in zaposlitvi ter pri prebujanju ženske energije. Nadangel Samuel prikliče ljubezen, zdravi srčne bolečine in dviguje samospoštovanje. Nadangel Uriel uresničuje želje in osvobaja strah in nemir ter izboljšuje jasnost mišljenja. Svečka nadangela Rafaela spodbuja ustvarjalnost, čisti prostor in umirja stres ter izboljšuje zdravje. Svečka nadangela Mihaela opogumlja in obnavlja moči ter motivira za uspeh in pomaga pri novih začetkih.

Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne in angelske svečke

Zeliščne in angelske svečke

Angelske sveče ustvarjajo prijetno vzdušje in pomagajo pri preobrazbi negativnih energij v pozitivne.

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.