Kaj podariti ob zaključku šolskega leta?

Ob zaključku šolskega leta je navada, da se starši, ki imajo otroke v vrtcih in šolah, zahvalijo učiteljicam in vzgojiteljicam za trud v preteklem šolskem letu s simboličnim darilom.
V naglici izbrati darilo, ki bo ne samo lepo na videz, ampak tudi uporabno, je težko; da bo darilo imelo še neko dodano vrednost, je že cela znanost za marsikaterega starša. Čeprav se med nekaterimi starši rodijo simpatične ideje, so drugi brez njih. V vsakem primeru je primerno pokukati na stran, kjer so zbrane ideje za darila kar na enem mestu. Mi vam ponujamo prav to – kopico primernih daril ne samo za učiteljice, ampak tudi za druge priložnosti.

Univerzalno in uporabno
Ker se dan učiteljice začne v zbornici ob skodelici kave ali čaja, je unikatna skodelica v kombinaciji s kavo ali vrečko kakšnega posebnega aromatičnega čaja odlična izbira.

 

Naravno z zavedanjem
Pokažite učiteljici, ki se trudi otrokom predati kanček odgovornosti, da vam ni vseeno za naš planet. Izberite darilo, ki bo izdelano iz naravnih materialov in uporabno hkrati, na primer naravno milo ali druga naravna kozmetika.

 

Reciklirano s slogom
Lahko se odločite za nakup katerega od recikliranih izdelkov, ki so po predelavi videti prav fantastično in nihče niti pomislil ne bo, da so izdelani iz odsluženih materialov.

 

Angelsko z zahvalo
Simpatično darilo je slika angela, kot prispodoba za vse dni, ko je v šoli bedela nad otroki in jim pomagala.

 

Leseno z zgodbo
Izdelki iz lesa so vedno lepo in uporabno darilo, če nosijo v ozadju še zgodbo iz slovenske mitologije, boste pri učiteljici takoj dobili plus točke.

 

Z osebnim sporočilom
Obešanke z napisi, lepimi verzi ali šaljivimi sporočili, so lahko priročno darilo, če so na njih spisani verzi otrok, se bo učiteljica izredno razveselila. Lahko pa se odločite za sporočilo, ki ga bo učiteljica vedno nosila s seboj v obliki nakita.

 

Z ustvarjalno noto
Če je učiteljica ustvarjalnega duha, se bo razveselila kakšne ustvarjalne knjige ali izdelkov svojih varovancev, ki so shranjeni v unikatno poslikani skrinjici.

 

Pika na i
Ker pa se vsakemu lepo zavitemu darilu poda voščilnica, bodite izvirni in učiteljici lepe besede zapišite v unikatno voščilnico, izdelano samo zanjo.

 

To je le nekaj idej za darila, ki se jih bodo učiteljice razveselile, saj so posebna, unikatna in izdelana v Sloveniji s srcem. Še več idej pa lahko poiščete na strani VODIČ DARIL, ki se tedensko polni z idejami za obdarovanje.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.