Leseno je toplo, udobno in domače

Narava nam les ponuja v izobilju. Obdajte se z njim v svojem domu in preprosto uživajte v pogledu na lesene izdelke, ki so jih oblikovale slovenske roke.

Če bi radi malce otroške navihanosti vnesli v svoj dom, si privoščite čisto pravo hišno gugalnico, ki vam jo ponuja slovensko podjetje Kaaita.

 

Deske za rezanje niso samo uporabne v kuhinji, ampak tudi dekorativne pri postrežbi. Izdeluje jih Eva Štrukelj pod blagovno znamko LesnaVesna.

 

Lesen terilnik je primeren za tretje začimb in razveselila se ga bo vsaka kuharica, navsezadnje je ročno delo Jerneja Malija in nastaja v delavnici Atelje Mali.

 

Unikatne lesene posode za sadje ali druge dobrote so delo Jožeta Koželja, ki iz lesa izdeluje širok nabor unikatnih izdelkov pod imenom Objemi Drevo Koželj.

 

Jagoda Jabuka Godec pod blagovno znamko Shabby house izdeluje unikatne svetilke iz naplavljenega lesa ali vej, ki jih sama nabere na sprehodu po gozdu.

 

V kuhinji ali kopalnici imejte pri roki lesno ekološko milo Herbione iz Hiške zelišč, ki oži pore, kožo osveži in ji vrača napetost, zaradi vsebnosti spiruline pa blago lušči povrhnjico.

 

Lesena smetišnica in omelce združena v simpatičen par je uporabna zamisel Jerneja Malija iz Ateljeja Mali.

 

Lahko jih imate za okras na nočni omarici, ko pa bo sila, jih uporabite. Da, to so leseni dildi Dee Lee Doo slovenske ustvarjalke Iris Trstenjak, ki vas bodo ob uporabi popeljali v višave.

 

E-revija Ustvarjalne roke – jesen 2014
Prispevek je bil objavljen v e-reviji Ustvarjalne roke – jesen 2014.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.