Limited edit111ons

Projekt Limited edit111ons je razstavna platforma, ki uveljavljenim vizualnim umetnicam in umetnikom omogoča mednarodno predstavitev, javnost pa na inovativen način povezuje z umetnostjo. Koncept je drugačen, a preprost: vsak mesec se samo za en dan predstavi en umetnik, z enim umetniškim delom. Za vsak otvoritveni dogodek Limited edit111ons umetnik za to priložnost izdela umetniško delo, ki je na voljo v 111 izvodih, opremljeno s podpisom in certifikatom STUD111O.

 

Danes je dan za Polono
Do zdaj so razstavljali Natan Esku, Petra Varl in Matija Medved, v okviru zadnje, predpoletne edicije pa se bo danes ob 20. uri v Bazilika Bistro na Prešernovi ulica 15 v Ljubljani predstavila umetnica in ilustratorka Polona Pačnik alias PolonaPolona, ki po študiju na pariški Akademiji lepih umetnosti inspiracijo išče predvsem v mitologiji in motivih evropske ljudske umetnosti.

 

Napoved za jesen
Limited edit111ons jesensko programsko edicijo začenja v torek, 16. septembra 2014 z Zoro Stančič, ki spada med najbolj samosvoje in prepoznavne slovenske vizualne umetnice. Oktobra razstavna platforma nadaljuje z umetniškim kolektivom grafičnih oblikovalcev ZEK, ki ‘resno o neresnih stvareh’ ustvarjajo naključne in konceptualne vizualne intervencije, novembra pa se Limited edit111ons prvič predstavlja tudi mednarodno, v okviru kreativnega prostora HUB Vienna na Dunaju.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.