Pravljične hiške vedno na poti

Pravljične hiške vedno na poti

Slovenka Urška Juršič – Uri, ki ustvarja pod imenom UriKuri Art, navdušuje s svojimi simpatičnimi ilustracijami, ki se podajo ne samo na steno, razglednice in koledarje, ampak tudi na vsakdanje uporabne predmete. Tako so luč sveta ugledale njene ‘pravljične hiške’ na keramičnih lončkih.

„V keramičnem UriKuri lončku za na pot je lahko dišeči kofetek ali pa čaj. Ker ima dvojne stene, zadrži temperaturo, posebno oblikovan pokrovček pa zadrži nezaželeno polivanje,“ nam je zaupala ustvarjalka in dodala: „Dizajn sem ustvarila sama, izvedbo in potisk na keramiko pa izvedejo preko society6,“ nam je zaupala Uri, ki si je na omenjeni platformi odprla profil UriKuri, njene akvarelne umetnine pa krasijo tudi oblačila, torbice in dekorativne predmete.

Pravljične hiške vedno na poti

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.