Z unikatnimi torbicami slovenskih oblikovalk naj bo jesen pisana

Z unikatnimi torbicami slovenskih oblikovalk naj bo jesen pisana

Torbica je predmet poželenja. Če bi radi imeli takšno, ki je zagotovo ne bo imela nobena druga, vam jo lahko katera od mladih slovenskih oblikovalk izdela po vaših (tudi najbolj nenavadnih) zamislih, lahko pa si kakšno izberete iz njihove obstoječe ponudbe.

1. Blanka Kozamernik (Lovely Softgoods) ustvarja torbice z rožicami, črtami, pikicami ali azteškimi vzorci: Zgodbe iz vaše domišljije lahko oživijo, če boste srečali ustvarjalko Blanko Kozamernik, ki pod blagovno znamko Lovely Softgoods navdušuje z barvnimi kombinacijami in nenavadnimi vzorci. Njene torbice so poezija različnih materialov, združenih v popolno celoto. Da so tudi izredno uporabne, poskrbi s številnimi notranjimi žepki, ki vsaki uporabnici pridejo še kako prav.

Lovely Softgoods

Lovely Softgoods

2. Teja Jeglič (Tejajeglichdesign) ustvarja torbice, ki jih krasijo ketnice: Oblikovalka torbic Teja Jeglič pod blagovno znamko Tejajeglichdesign ustvarja torbice iz različnih kombinacij umetnega in pravega usnja. Kombinacije vzorčkov so sestavljene premišljeno za vsako stranko drugače. Nam je padel v oči unikatni nahrbniček Minibag, ki ima večji prostor in manjši predalček, celoto pa zaključuje ketnica. Primeren za vse ženske, ki si želijo izstopati.

Tejajeglichdesign

Tejajeglichdesign

3. Tjaša Brajdih (Unikatiasha) predstavlja torbice s podobami kraške narave: Torbice blagovne znamke Unikatiasha nastajajo izpod rok Tjaše Brajdih, ki navdih za svoje delo črpa iz domače pokrajine. Pridih kraške narave namreč zaznamuje njene podobe in teksture ujete v fotografski objektiv in prenesene na tkanino, ki na unikaten način dopolnjuje končni videz torbic, za katere v osnovi uporablja umetno usnje.

Unikatiasha

Unikatiasha

4. Petra Gorenc in Kaja Dornik (Popikoki) ustvarjata torbice, ki so lahko tudi personalizirane: Popikoki je blagovna znamka, pod katero se podpisujeta Petra Gorenc in Kaja Dornik, ki izdelujeta torbe, torbice, toaletke in ostale modne dodatke iz umetnega usnja in blaga ter jeansa. Ustvarjata po lastnih zamislih in po željah strank, ne glede na vir ideje pa je vsaka torbica drugačna in zato unikatna, lahko pa tudi personalizirana z motivacijskim napisom ali imenom lastnice.

Popikoki

Popikoki

5. Dominika in Katarina Bučar (Boo) ustvarjata urbane nahrbtnike: Dominika skrbi za dizajn in celostno podobo blagovne znamke, pod katero se podpisujejo izdelki, ki so večinoma narejeni iz umetnega usnja, nekaj kosov pa tudi iz pravega usnja in semiša. Nahrbtniki so modni, enostavni in zelo prepoznavni po svojem minimalističnem dizajnu, zato na njih ni izstopajočih dodatkov. V notranjosti imajo žepek, v katerega se lahko priročno spravi telefon, ključi ali kakšna druga drobnarija.

Boo

Boo

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.