7 unikatnih keramičnih izdelkov slovenskega porekla za uporabo v gospodinjstvu

Slovenska Keramika – Dot.design

Ob poplavi izdelkov iz tujine je prav, da se zavedamo bogate ponudbe slovenskih ustvarjalcev. Predstavljamo vam delček ponudbe unikatne keramike, ki je uporabna v gospodinjstvu, hkrati pa tudi tako posebna, da jo boste želeli postaviti na vidno mesto.

Da so začimbe kraljice kuhinje, ni dvoma, saj še tako enostavno jed lahko spremenijo v gurmansko pojedino. Da boste začimbe lahko strli kot v starih časih, boste potrebovali možnar Ane Haberman – Tri lukne.

Slovenska Keramika – Tri lukne

Simpatični ožemalniki za limone, ki si jih je zamislila oblikovalka Pika Vukadinovič za lastno blagovno znamko Dot.design, so na kuhinjskem pultu lahko tudi okras.

Slovenska Keramika – Dot.design

Posodica s pokrovčkom je namenjena postrežbi gostov, glede na velikost je primerna za sladkor, vanjo pa lahko ‘skrijete’ tudi praline ali bombončke. Izdeluje jih Daša Kogoj – Daša’s Pottery.

Slovenska Keramika – Daša's Pottery
Foto: Matjaž Cimperman

Da bo tudi iz vaše pečice (če ne prej, pa vsaj za velikonočne praznike) dišalo po potici, se oborožite s potičnico ustvarjalke Mateje Horvat – Unikatna Keramika Mateja Horvat.

Slovenska Keramika – Unikatna Keramika Mateja Horvat

Ročno oblikovani in poslikani servirni krožniki so delo slovenske ustvarjalke, ki na vsak izdelek prenese izvirne motive iz svoje domišljije. „Vsi izdelki so izdelani in poslikani ročno z engobami in poglazirani z nestrupenimi glazurami. Vsak kos je pralen v pomivalnem stroju in primeren za uporabo v mikrovalovni pečici,“ nam je zaupala avtorica Klaudija Sakovič, ki ustvarja pod blagovno znamko It’s Pepa.

Slovenska Keramika – It's Pepa

Pladnji iz kolekcije Pikasto bodo na vsaki mizi opaženi, izdeluje jih Majda Jager Schlosser – Studio M.

Slovenska Keramika – Studio M

Klasični ožemalnik za citruse, ki ga je izdelal Dejan Zajec – Dan Clay Design.

Slovenska Keramika – Dan Clay Design

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka Metka Pravst, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok, je po izobrazbi komunikologinja, po poklicu novinarka in po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti, na Twitterju ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.