Poročne sladice: Naj bo spomin na poroko tudi okusen

Poročne sladice: Naj bo spomin na poroko tudi okusen

Poročno slavje mora biti v kulinaričnem pogledu popolno – poleg izbora kakovostne postrežbe hrane je zelo pomembno, kako se bodo svati posladkali. Izberite okusne in na pogled dih jemajoče poročne sladice, očara pa naj tudi poročna torta!

 

Tortice na palčkah

Namesto gromozanske poročne torte lahko gostom postrežete z majhnimi torticami na palčkah. „Cakepops so neverjetno okusne in ustvarjalne sveže spečene miniaturne tortice na palčkah. So kombinacija sočnega biskvita in nežne kreme ter različnih okusov. Ročno so blikovane v kroglico, oblite s pravo čokolado, ki je lahko poljubno obarvana, servirane na palčki in okrašene. Barvno in tematsko se lahko ujemajo s celotno podobo poroke, z nevestino obleko, šopkom ali namizno dekoracijo. Z dodanimi imeni jih lahko uporabite kot označitev sedežnega reda, posamezno zapakirani pa postanejo zahvalna izvirna darilca za goste,“ je povedala njihova ustvarjalka Katja Martinšek. Okuse, ki so na voljo, si lahko ogledate na spletni strani Cakepops.

Cakepops

Cakepops

Foto Klemen Razinger

Cakepops

Foto Petra Cvelbar

Cakepops

Foto Aljoša Videtič

 

Nepozabne poročne torte

Urša Sonnenwald ustvarja čudovite poročne torte pod imenom Cukerčki, cvetje na njenih tortah pa je videti tako resnično, da boste v dvomih, ali ga je mogoče pojesti.

Cukerčki

Cukerčki

 

Nasveti, kako izbrati poročno torto

Željka Bohar iz Torterije je mojstrica izdelave kreativnih slaščic ter okusnih in lepo okrašenih tort za vse priložnosti. Svetuje vam, da se povabite na degustacijo tort, preden naročite izbrane okuse. Držite se preverjenih okusov, pomislite, kakšne okuse imajo radi svati. Pri okraševanju se držite načela: Manj je več, brez kiča! Bodite inovativni in namesto ene velikanske torte raje naročite več manjših tort, vsaka naj bo drugačna, vse skupaj pa postrežene v obliki ‘sladkega kotička’. Če pa želite presenetiti, naročite za vsakega gosta mini personalizirano tortico, da bodo imeli lep spomin na vašo poroko.

Torterija

Torterija

Torterija

 

Sladice po preverjenih receptih

Ekipa Slaščičarne Lili iz Šoštanja izdeluje unikatne torte, peciva, piškote, potice in še marsikaj okusnega. Znani so po originalnih starih receptih izpod rok babic.

Slaščičarna Lili

Slaščičarna Lili

Slaščičarna Lili

Slaščičarna Lili

Spremljajte naše objave s prijavo na e-novice ali pa nam sledite na Facebooku, Twitterju in Pinterestu.

Avtorica prispevka je Metka Pravst Primožič, kreativna in idejna vodja Ustvarjalnih rok. Po izobrazbi je komunikologinja, po poklicu novinarka in urednica ter avtorica besedil za različne naročnike (prispevki za medije, blogi, SEO besedila), po duši ustvarjalka blagovne znamke www.metibeti.com. Spremljate jo lahko na Instagramu, na Facebook strani MetiBeti ali sledite njenim navdihom na Pinterestu. Pišete ji lahko na elektronski naslov metibeti@gmail.com.